20090918

Moderater tycker kd är korkade.

Kan konstatera att Det verkar som det finns lite olika syn på kvinnofrågan inom alliansen. Ska man tolka moderatkvinnornas ordförande som att hon tycker kristdemokrater är korkade. Jag drar den slutsatsen.

Idag i Expresen så bjuder Kristdemokraternas partisekreterare in Anna Anka då de har samma värderingar kring hemmafrun. Frågan är hur enigt partiet är i denna fråga? Mia Frisk ledande kristdemokrat från Jönköpings län kallar det på Twitter och Facebook -Pinsamt

Men bättre blir det när man läser vidare och ser kommentarerna av moderatkvinnornas ordförande Magdalena Andersson
- Jag har aldrig träffat henne utan bara läst artikeln på Newsmill. När jag läste den bestämde jag mig snabbt för att det finns två alternativ. Ett: Hon skriver det här för att riva upp en storm och har himla kul åt alla reaktioner. Eller två: Hon är korkad.
- Hon är välkommen att ansöka om medlemskap om hon skulle vilja det. men hon skulle nog inte känna sig speciellt hemma med de värderingar hon har.
Det finns nog inte något parti i Sverige som skulle passa henne med tanke på de åsikter hon framför i sin debattartikel

Med det citatet så blir bilden klar moderaterna anser kristdemokraterna korkade med förlegade värderingar. Jag välkomnar moderaterna i klubben. Det upptäckte vi för länge sedan.

Intressant? Mikael Westin skriver också om denna kvinna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Nu ägnar du dig åt "guilt by association". Moderatkvinnan tyckte att Ankan var korkad. Vad gäller Lennart Sjögrens uttalande hänvisar jag till följande länk:
  http://sydsvenskan.se/sverige/article551125/Kd-enas-mot-Anka.html

  SvaraRadera
 2. Ja Det var skönt att det finns ett hopp av förnuft i ert parti. Men frågan är var har ni er partisekreterare? Han var väldigt snabb ut.

  Sen med gårdagens debatt i DN och dagens inbjudan så undrar jag vad som sker inom Kristdemokraterna.
  När Göran Hägglund påstår vad som det samtalas om vid "vanligt folks" middagsbord. Att de frågor han räknar upp inte är politik så vill jag hävda att han och hela partiet är ute och cyklar.
  Idag så tycker er partisekreterare att Anna Anka inte skulle trivas inom Kristdemokraterna. Han tar inte avstånd från hennes, för mig, verklighetsfrämmande kvinnosyn.

  SvaraRadera
 3. Alltså Ankas poäng är ju att vi i Sverige har avkönats. Jag håller dock inte riktigt med om detta eftersom män fortfarande förväntas vara händiga, ha stor orm och bete sig som neandertalare mot korta, fula och flintskalliga.

  Men faktum är ju att det skulle bli mer balans i ett förhållande om kvinnan fixade och donade och gick ut med hunden medan mannen jobbade. Ingen stress att fixa middag för det hinner kvinnan göra när mannen jobbar. Självklart skulle kvinnorna ha råd att fika med andra hemmafruar, kanske jobba halvtid och så vidare. Men tänk bara på djurvärden. Tänk om både mannen och kvinnan var ute och jagade mat!

  SvaraRadera