20090928

När ska Kristdemokraterna bli ärliga?

När jag läser måndagens Vimmerby Tidning så vet jag inte vad jag ska tro. Driver kristdemokraterna med oss?

Sven-Åke Svensson, kristdemokraterna, skriver att de satsar på pensionärerna. Det är för mig en rak höger i ansiktet på våra äldre. Regeringen har sänkt skatten för den som har arbete med 85 miljarder och gör nu en så kallad satsning på våra äldre med 3,5 miljarder.

Prognoser visar på ett budgetunderskott på 100 miljarder och då lånar regeringen till skattesänkningar för dem som redan har det gott ställt. Jag hade haft förståelse om den moderatledda regeringen hade lånat för att satsa på välfärd och jobbskapande åtgärder, men inte nu.
Ungdomsarbetslösheten ligger för första gången någonsin över EU:s. Sverige passerar 30 procent när EU ligger kring 20 procent.
Äldreomsorgen och sjukvården, som många av våra äldre använder, har fått en tillfällig ökning under det kommande valåret. Det kommer, om det inte blir permanenta ökningar, att leda till lokala skattehöjningar alternativt mindre personal. Dessa skattehöjningar tar ingen hänsyn till inkomst utan slår helt fel ur en rättviseaspekt. Den som sitter på fördelningsverktyget är staten. Men det har den moderatledda regeringen struntat i.

Sedan skriver Sven-Åke Svensson om att man inte vill låsa in folk i bidrag. Jag säger bara vårdnadsbidraget. Ökade socialbidrag. Den nedåtgående katastrofspiral som människor kommer att uppleva när de kastas ut från sjukförsäkringen.

Det är bara för Kristdemokraterna att erkänna att man står bakom en klassisk moderat högerbudget som ger mest till de välbeställda i samhället. Sjuka, arbetslösa, pensionärer och unga får klara sig bäst de kan.


Andra som skriver intressant om Regeringen och bristande moral. Peter Andersson, Eva-Lena Jansson, s-buzz, Alliansfritt Sverige, samt Netroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar