20090925

Regeringen den nya överheten som styr utan att fråga.

Bilden blir tydlig. Regeringen skiter i demokratin. Kör över de som kan vara kritiska.

Under de senaste veckorna har den moderatledda regeringen skitit i att hålla sig till de spelregler som vi gemensamt satt upp.

Budget ska presenteras för riksdagen... Det struntade man i och hade dagen innan en presskonferens där man presenterade det som fanns kvar...

När Apoteket hade bolagsstämma fick inte styrelsen närvara och ge sin syn på förslaget till nya ägardirektiv och vilka konsekvenser de kan få.

Igår på nyheterna kommer det fram att försvarsministern har lovat Storbritannien att vi ska vara med i en internationell styrka. Enligt regelverket är det riksdagen som tar sådana beslut. Det skiter regeringen i.

När inte statistiken stämmer så ändrar man beräkningsgrunden så att de ska se bättre ut.

Sen tidigare har regeringen slutat med ordentliga utredningar med breda remiss rundor där alla parter har fått komma tilltals. Mycket enmansutredare och snabba beslut. Tvärt emot den svenska traditionen som gjort Sverige så framgångsrikt.

Svaret till varför regeringen gör så här är enligt mig två saker.

Det ena är att man har panik för Alliansen räknar med att förlora valet 2010 och vill ha så mycket som möjligt gjort.

Det andra och mycket värre är att man har en uppifrån attityd som bottnar i att det "vanliga folket" inte begriper sitt bästa. Det har man de senaste dagarna fått en bild av genom Göran Hägglunds debatt artikel i DN. Kristdemokraterna utmålar sig som det "vanliga folkets" beskyddare. Trots denna uppoffring är det knappt fyra procent som uppskattar det...

Tillsammans blir dessa två saker förödande för Sverige och dess befolkning.

Jag kan acceptera att regeringen har en majoritet, men det innebär inte att man får göra som vill. Hade det här varit en socialdemokratisk regeringen hade det varit ett jävla liv med prat om maktfullkomlighet. Mediedrevet hade varit milslångt. Men nu?...

Intressant? Läs mer här:


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Jag orkar snart inte kolla på nyheter om vad alliansen gör. Maktlösheten förlamar. Jag får ont i huvudet och i hela kroppen.

  Självklart är det bara att acceptera att de fått riksdagsmajoritet som du skriver där uppe i brödtexten.... Men det är helt oacceptabelt att de arbetar på detta fullständigt odemokratiska sätt.

  Vi har i gymnansie-och vux nämnden i Umeå fått se, gång på gång, hur remisser dansar förbi vår näsa. Nu senast var det så bråttom att vi bara fick information vid sittande nämnd om innehållet i remissvaret som tjänstemännen hade formulerat....

  SvaraRadera
 2. Hej hopp!

  Samma sak gäller LSS utredningens remissinstans där STIL - Stiftarna av Idenpendent Living inte fick vara remissinstans. Backa tillbaka bandet till 1994 så använde Folkpertiet och Bengt Wesrerberg STIL som modell för hela LASS - Lag om assistans.

  Så varför skulle vi få vara remissinstans..?

  Ta hand om er!
  Nalle

  SvaraRadera
 3. Björn. Tackar! Jag har nog glömt, eller förträngt, en hel del så jag är bara tacksam för mer. Och ta hand om dig också!

  Sen Britta bit ihop det är bara ett år kvar på denna regering... Och sen blir det bara bättre dag för dag.

  SvaraRadera
 4. Jo tack: Det är bara att göra som vi gör i Västerbotten
  Bryta ihop och komma igen


  Sen brukar jag roa mig med att plåga borgarna i skol nämnden där jag sitter. Snart ska vi diskutera effekten av den fria etableringsrätten för skolor på elevernas kunskapsnivå... det ska bli rolig. Nu har vi ju rapporten från skolverket att citera och även bo malmberg
  http://blogs.su.se/bmalm/Allm%C3%A4nt/bmalm-D8jr1BSx

  Men varför tiger partiledningen om slakten på apoteket???

  SvaraRadera
 5. men kolla här

  http://svt.se/2.22620/1.1704809/s_direktiv_till_apoteket_lagbrott

  nu gäller det att släpa ministern till länsrätten och se till att dessa direktiv upphävs

  vem anmäler????

  SvaraRadera