20090916

Så styr de borgerliga i denna lilla staden...

Det finns inga argument för. Facket hittar inga. Konsulter hittar inga. Oppositionen hittar inga. Ändå kommer den borgerliga alliansen i Vimmerby bolagisera VA-verksamheten.

För var dag som går blir de ideologiska skygglapparna tydligare. Under ett antal år har den sittande borgerliga majoriteten i Vimmerby velat bolagisera VA-verksamheten. För var gång vi ställt frågan varför? Har svaret varit olika. Nu konstaterar de fackliga organisationerna och den konsult som kommunen anlitat samma sak. Det finns ingen tydlig, öppen, agenda för vad majoriteten vill göra. Det började med att frigöra pengar till att nu på något flummigt vis handla om gas...

Min tro är att det är ett sätt att göra Vimmerby Energi mer attraktivt för utförsäljning. Det ordet kommer vi dock inte få borgerligheten att erkänna före valet. Det är därför det är så bråttom med att få det genomfört.

Argumenten för har över tid varit. Pengar till gymnasierenoveringen, samla all avgiftsfinansierad verksamhet och nu är argumentet att kunna förädla gasen från reningsverket. Vilket argument som kommer vara morgondagens vet jag inte.

Det som är ett av våra huvudargument är att vi har en väldimensionerad verksamhet som kompletterar under årets alla månader. Med en bolagisering slås denna organisation sönder. Det finns en risk för att den del som blir var blir så liten att den inte klarar av att utföra de arbete som den ska. Det vill säga att idag så är maskinparken avvägd för att på vintern klara snöröjning för att sen gå över till underhållsarbete och byta ledningar mm. Det gör att maskinerna inte står stilla en enda dag i stort.
Den borgerliga majoriteten ser inte denna fråga utan ser det som frånskilt.

Båda de stora fackliga organisationerna kommunal och Sktf är emot och har personalgruppen med sig.


Det sista är synonymt med den politiska majoriteten i kommunen. Att inte kunna se helheter. Till och med revisorerna har påpekat det.

Nu fortsätter detta och tanken är att det ska gå upp till beslut i oktober i kommunfullmäktige. Ska bli spännande och se om det har fått fram några mer, och bättre, argument tills dess.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar