20091029

Åsikter bryt mot varandra och nya lösningar föds.

Partiet är enat det finns inga stora sprickor. Däremot är det högt i tak och det är ett styrkebesked.

Under ett antal månader så har media försökt slå upp bilden av ett parti i splittring. Den bilden finns bara i ett par blåa journalister som söker desperat efter några individer som inte är ense med partistyrelsen på alla punkter. I Expressen ledare kan man på Twitter läsa
ExpressenLedare: Votering begärdes om rymdmotionen. Partistyrelsen vann knappt. Partiet förblir djupt splittrat i rymdfrågan.
Sicken kioskvältare...

Med de ovationer som Mona Sahlin och Ibrahim Baylan fick när de enhälligt blev omvalda så är det inget snack om den tilltro den stora majoriteten i partiet känner för sin ledning.

Sedan det media vill slå upp som sprickor är inget annat än ett styrkebesked för ett parti som bygger på folkrörelsen och demokratin. Vår politik har under hundra år byggt på en livlig diskussion där åsikter bryts mot varandra och nya lösningar föds. Detta är folkrörelsens själ att bryta, stöta och blöta idéer mot varandra.

Kort. Vilket annat parti har kongress med 1200 motioner? Alla är med. Alla får plats.

Sen så har ni nog aldrig kunnat följa en kongress så brett som denna då vi använder alla idag kända kanaler för att föra ut vad som sker.

Här kan ni följe lite mer
Peter Andersson
S-buzz
Kulturbloggen
Krassman
Mitt i Steget
HBT-sossen
Nathalie
Claes Krantz
Hartman
Eva-Lena Jansson
Fredrik Pettersson
Samt NetRoots

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar