Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20091003

Nu kommer förslagen som ger miljarder

Vi gör det som alliansen pratade om. Myndighetssverige ska bli mindre men bättre.

Idag på DN-debatt skriver företrädare från de Röd-Gröna hur vi i våra budgetmotioner ska minska ner på antalet myndigheter och se över fastighetsinnehavet. konkret så är det fem punkter som kan läsa om.

Dessa är:
- Slå ihop myndigheter.
- Effektivisera fastighetsanvändningen.
- Öka samordningen
- Jämför myndigheterna med varandra.
- Ansvarsfull hantering av myndigheternas sparande.

På detta sätt så kan vi frigöra miljarder som kan användas på ett effektivare sätt.

Vi visar nu på ett tydligt sätt att vi menar allvar med vårt samarbete och presenterar på punkt efter punkt gemensamma lösningar. Det känns väldigt positivt och för min egen del kan jag bara konstatera att samverkan går bättre och snabbare än jag trott. Bilden är att vi har mer gemensamt än vi först trodde.

Andra som skriver intressant är: Peter Andersson, s-buzz, Mitt i steget, Krassman, Jonas Morian, Veronika Palm samt som alltid hos progressiva bloggare på Netroots - Socialdemokraterna

2 kommentarer:

 1. Var får du miljarder (plural) ifrån?
  Enligt förslagställarna så räknar man med att det kan ge 0,5 - 1 miljard.

  Fast i övrigt tycker jag förslaget är utmärkt.
  /Jonas

  SvaraRadera
 2. Du har rätt men i sak när det gäller just detta. Jag tror dock att det kommer mera och det är det jag menar med rubriken.

  SvaraRadera