20091005

Vi vinner på att göra vårt eget lopp i stället för att springa hack i häl


Lite måndagsreflektioner från mitt hörn av världen.

KLASSISK POLITIK GÅR HEM
Kan konstatera att socialdemokratin i Grekland segrar tydligt. Samma visa som i Norge en tydligt vänsteralternativ. Pasok gick till val på att höja skatterna för de rika.
Där socialdemokratin går framåt är där vi för en tydlig, klassisk, socialdemokratisk politik och inte sneglar på våra motståndare. Vi vinner på att göra vårt eget lopp i stället för att springa hack i häl. Alliansen vann på att prata socialdemokratisk politik. Men när den sen vann så var det åter klassisk moderat skattesänkarpolitik.

IDEOLOGIN STYR MER ÄN HJÄRNAN
Sen ser jag att den klassiska, det blir mycket klassiker idag, privatiseringarna tuffar på... Nu är det den effektiva bilprovningen som det privata kapitalet ska ta hand om. Det kan bara vara ideologi som ligger till grund för detta beslut. Enligt mig finns det inte ett enda hållbart argument för detta. Ni som söker kan läsa Lena Hallengrens lysande debatt i Aftonbladet.

VI KAN BÄST UTAN ATT FRÅGA
Åter igen så är regeringen för fin för att föra en dialog med oppositionen. Nu gäller det tillsättandet av en ny kommissionär. Mona Sahlin vill ha ett samtal för att se om det är möjligt att tillsammans få fram ett kompetent namn som ska företräda Sverige i kommissionen. Det vore en styrka. Med tanke på att det är val om mindre än ett år och som det ser ut ett maktskifte är nära vore det bra med en som kan samverka oavsett regeringsfärg i Sverige.
Jag känner en oro att Moderaterna vill ge det här till en trogen vän... Det pratas om kompetens och att alla jobb skulle utannonseras. Vad kommer ske här. Är kvalifikationerna "Jag känner Fredrik och Carl..."

HEMLIGT SÅ HEMLIGT

En undran? När vi hade makten var det av yttersta vikt att tsunamibanden blev offentliga så att inget skulle döljas. Nu ska det vara hemligt i 70 år. Frågan jag ställer mig. Vem är död om 70 år? Kent Persson har en del kloka funderingar kring detta.

Stoppar där med att konstatera att Rebella ska ha en cirkel om klass. Det är bra. Vi måste åter igen börrja prata klass och kön.

Fann ni detta intressant? Läs då mer:
Peter Andersson
s-buzz
Alliansfritt Sverige
Eva-Lena Jansson
Martin Moberg
Röd-Grön samverkan
Progressiva bloggare på NetRoots


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

 1. Mike sa...
  http://www.kickthemallout.com/

  Den som behöver en politiker, lagbok,för att kunna skilja rätt från fel kan betrakta sig själv hjärntvättad.


  CAMP FEMA NY DOKUMENTÄR

  http://www.fulldls.com/torrent-movies-1937663.html

  Krossa NWO.

  SvaraRadera