20091016

Polisfritt Småland med moderatledd regering

Märkligt? Har inte följt alla turen om polisen i länet, men vet att den moderatledda regeringen lovat bygga ut polisen. Sen verkar inte Demoskop frågat vanligt folk då kristdemokraterna med sin hejarklack, Sverigedemokraterna, inte kommer in i riksdagen.

Nu ska polisen i Kalmar län spara en massa pengar och lägger ner polisen på ett antal mindre orter. Hur rimmar det här? Nu är det många civilanställda som får gå vilket resulterar i att uniformerad polis får lämna gatorna för att ge sig in på stationerna och sätta sig bakom datorn. Inget de vill eller är utbildade för.
I länet är det Lis Lyrbo (s) som är ordförande men hon ansvarar inte för budgettilldelningen det gör den moderatledda regeringen så ingen skugga ska falla på henne.
Det är nu dags att moderaterna tar och bekänner färg. Var är satsningen? Centern har ni glömt landsbygden och värnar ni bara om Stureplan nu?

Sen så kan jag bara konstatera två saker att om det vore val idag så skulle vi ta hem makten och både kristdemokraterna och Sverigedemokraterna hamna utanför riksdagen. Demoskop kanske glömde fråga vanligt folk?
Det andra är att inte heller idag har regeringen presenterat någon jobbpolitik!

Mer bra läsning finner ni på NetRoots


Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Den här regeringen är blind.

    Så många kommer att gå i pension de kommande tio åren att de som arbetar nu behövs för att kunna handleda de som nyanställs. Det behövs inom alla områden även statligt.

    När om ett par år alla statliga myndigheter går på knäna pga för få anställda och för mycket att göra då blir det svårt att nyanställa för det finns inte tillräckligt mycket kvarvarande personal att lära ut hur det ska vara på arbetsplatsen.

    Vill regeringen skapa jobb så är det genom att nyanställa nu för att klara framtidens välfärd men så långt tänker den inte. Ett sätt att både kapa arbetslöshet och att klara sig i framtiden.

    SvaraRadera