20091010

Verklighetens folk gillar Röd-Grönt

Åter en undersökning som vi leder...

I veckan försökte DN med ett flygbladsliknande reportage ge sken av att väljarna gillade Reinfeldt och hans moderata politik. Nu ger systertidningen en annan bild som jag tror ligger närmare sanningen. Åter igen så kanar kristdemokraterna ner under fyra procent... Bilden blir bara tydligare. När partiet presenterar vad de vill så sjunker de som en sten. Vanligt folk vill inte ha kristdemokratisk politik. Vanligt folk vill ha Röd-Grön politik. Det har stått klart sen valförlusten 2006.

Det som är positivt med denna undersökning är att våra samarbetspartier få en tryggare grund att stå på då både Miljöpartiet och Vänsterpartiet går framåt.

Till sist ännu en dag utan jobbpolitik till vanligt folk!

Intressant?

Andra som skriver om detta är:
Peter Andersson
In Your Face
Tord Oscarsson
Björn Andersson
Progressiva bloggare på NetRoots
S-bloggar

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Varför finns inte en Republik Parti?

  Ett modernt samhälle behöver varken religiös, Monarkier. Religion tillhör den primitiva människan för den tid då som tusentals profeter kommit.
  Samtid Buddhism, Socrates, Platon, Emanuel Kant, Hegel, Carl Marx och andra pionjärer försökt att vissa åtgärder, även dessa för sin tid. Det går ej att simma två gånger på en å. Varje dag är också ny dag och ska nya tankar/vägar uppträda.

  Socialism, Vänster, De Gröna, är ide´r totalt tvärsemot Monarkism och religiösitet. I Sverige även kommunister röstar i kyrkovalen. Hur går ihop Socialism, Vänstrism, Grönism med Kyrkan och Kungariket Sverig? Sverige trots sitt rykte utanför gränser för den tredje världen är ett land som paradis med omaka demokratiska rättigheter,... . Men om man får tid att känna hur detta rike fungerar finner korruption och oligarkism. Personer som Anna Lindh, Olof Palme samt många andra tvingas försvinna från politiken.

  Fega politiker som verkar vara socialister, vänster, styr landet. I stort sett skillnaden i block partierna tvingas fram av väljarkåren. En dubbelmoral härskar över den politiska eliten. Något som den vanliga svensken har inte en anning om.

  Osman Gharanizadeh

  SvaraRadera
 2. Vi får väl se vid valet. Alliansen har tagit in och kommer till sist att övertyga de som arbetar att lön är bättre än bidrag. De röd-grönas väljare finns bland bidragsnarkomanerna.

  SvaraRadera
 3. Anonym, Sedan valet så har vi hat ledningen i stort sett alla undersökningar.
  Vi är ense om att lön är bättre än bidrag så därför nej till vårdnadsbidrag och ja till jobbsatsande aktiviteter

  Sen Osman så är du välkommen att bilda detta parti

  SvaraRadera
 4. Nåja, jag anser mig tillhöra "vanligt folk" men vill inte se en röd-grön röra vid rodret. Och med dom små skillnader mellan rött och blått som finns så är nog skaran av "vanligt folk" väl representerad i båda lägren.

  SvaraRadera