20091124

De Rödgröna leder stort. Alliansen tappar regeringsunderlag


Idag redovisas en undersökning i Aftonbladet. Det visar sig att vi tappar till våra RödGröna kamrater. Dt är bara att gratulera dem.

Det som inte slås upp är att Kristdemokraterna åter står utanför Sveriges riksdag. När ska media förstå att man inte finns med som regeringsunderlag om man inte når upp till fyra procent. Kristdemokraterna är nu på väg att få sällskap av centern i det svajiga 4 procents landet.

Våra egna siffror pekar på att vi nu går under 30 procents gränsen. Kopplat till vår valplan som publicerades igår där vårt mål är över 40 procent.
Nu ska vi förhålla oss lite kallt till denna undersökning. Lite över tusen intervjuade och det har gjorts över webben där vi traditionellt är svagare.

Men som jag sagt tidigare nu är det slut på latemansdagar. Så ut på gator och torg, knacka dörrar och prata om vår politik.
Åter så vill borgerligheten fokusera på våra företrädare och anledningen är att få bort bilden från den förda politiken. Vi ska samtala om utanförskap, arbetslöshet och alla de individer som blir utkastade ur sjukförsäkringen.

Andra om
Peter Andersson
Johan Westerholm
Krassman
Claes Krantz
Kent Persson
Mina ModerataKarameller
RödGröna
NetRoots

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Men vi medborgare vill ju inte ha en politik som utgår från att vi är korkade och inte kan ta hand om oss själva. Vi vill ha en politik som värnar om miljön såsom denna gör, en politik som effektiviserar det stora svarta hål som kallas den offantliga sektorn och där man tidigare inte haft några krav på sig. En politik där det lönar sig att jobba.

  SvaraRadera
 2. Om jag ska förstå dig Christer så är det en röst på de RödGröna

  SvaraRadera
 3. Och när ska du förstå att det är skillnad på att ligga nära spärren och att ha ett stöd som är signifikant mindre än spärren. Två saker att ha i minnet:
  - 1994 då moderata väljare stödröstade i tillräcklig utsträckning för att lyfta kds över spärren
  - kd brukar ligga lågt i mätningarna mellan valen. Ser man till samtliga mätningar som presenteras finns det inget som tyder på att kd skulle ramla ur riksdagen om det vore val idag.

  SvaraRadera
 4. Anonym. Nu är problemet som jag skrivit om tidigare att det verkar bli två kanske tre parter på den borgerliga sidan som kommer vara beroende av kamrat 4 procent. Det är det nya i detta val.

  SvaraRadera
 5. Tycker du att vi ska förhålla oss kallt till denna undersökning eller ska vi dra större växlar av den? Du är inte konsekvent, Peter! När det gäller KD drar du stora växlar - när det gäller S så vill du förhålla dig kallt. "Kappan efter vinden"???

  SvaraRadera
 6. Nä Johan Du måste läsa vad jag skriver. Det jag skriver om Kd är att det inte ska räknas in i underlaget då de ligger under fyra procent. Det måste du hålla med om. Sen är det så att webb undersökningar inte är till vår fördel. En sista sak när det gäller Kd är att de i flera på varandra gjorda undersökningar ligger under 4 procent.

  SvaraRadera
 7. sv har inte längre ngt regering!
  neocons massmördare okuperade och tillsatt marioneter.

  http://www.nyapolitiken.biz/sve_politik/oppet-brev.html

  Just nu händer det värsta nazzistiska massmord ur historiens alla tider – den bestialiska massmord där sv marionett okupant regering bär högsta ansvar
  STÄLL TILL SVARS MASSMÖRDARE
  Sv medisin, rättssystem, media, politik, näringsliv – ledning okuoerad korrumperad degraderad o sönderslagen— marionetter o teaterspelare tillsätta

  SvaraRadera
 8. "De rödgröna leder stort. Alliansen tappar regeringsunderlag."

  Fortsatt av:

  "Nu ska vi förhålla oss lite kallt till denna undersökning. Lite över tusen intervjuade och det har gjorts över webben där vi traditionellt är svagare."

  Först hissar du statistiken, sen försöker du tona ner den. Kanske du själv skulle läsa vad du skriver.

  SvaraRadera