Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20091125

När Moderaterna övergav ideologin för makten.


Idag presenterar Landstingsmajoriteten i Kalmar län en rapport om Alliansens agenda när det gäller privatisering.
under dagen kommer vi att få granska vad offentligen de borgerliga vill. Det säger en sak men politiken pekar på en annan

I Alliansens yrkanden kan man finna denna mening.
-Det innebär att det inom alla områden ska vara möjligt för befintliga privata vårdproducenter att växa och för nya vårdgivare att etablera sig.
Min tro är att det här är deras sanna tro och det stämmer väl överens med deras ideologi. Det är också bilden av vad som sker runt om i riket där de styr.


Nu är dörren stängd för Västerviks sjukhus och alla andra sjukhus i länet. Sedan kan man i Västervikstidningen läsa vad Johan Gustafsson, (m) samordnare, säger på en fråga
Kan ni fortfarande tänka er att privatisera delar av vården?
- Vi stänger dörren även där, vi tror mer på landstinget än på en privat aktör i Kalmar län, säger Gustafsson.
 Har nu Moderaterna i Kalmar län fullständigt släppt sin ideologi? Är strävan efter makten viktigare än sin egen politik? Kommer de backa på sina yrkanden om mångfald i vården? Ska alla entrepenörer känna sig oroliga vid ett maktskifte? (inte för att det blir nått, utan rent hypotetiskt)

Rapporten kan ni läsa här som helhet
Läs mer på
Landstingsmajoriteten
Netroots
Akko Karlsson
Jessica Rydell

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar