20091104

Spritfester. Nu igen... Sabba LAS. Nu igen


En dag med splittrad allians, spritfester och Vi går framåt, igen


MUF har spritfester. Jag trodde det var en rubrik från åttiotalet. När jag gick med i SSU 1985 så lockade MUF med spritfester. Jag var på en, men spriten var slut. Nu är det tydligen dags igen...

Frågan är om det är efter en sådan spritfest som ordförande i MUF Niklas Wykman har skrivit på Newsmill. Att jämföra Vänsterpartiet med Sverigedemokraterna. Jojo nu har det runnit över. Visst har Vänsterpartiets ett brokigt förflutet där det finns en hel del som man inte kan ställa upp på. Men ser vi som Johannes Forssberg på Expressen sa i radion idag på det hela så blir bilden en annan. Moderaterna var emot allmän rösträtt, Moderaterna var emot allmän pension, Moderaterna var emot arbetsrätten, Moderaterna stöttade apartheidregimen i Sydafrika. Ska vi bunta ihop dem med Sverigedemokraterna också Niklas Wykman ? Johannes Skriver klokt
Men när liberaler, i rasistiska tidevarv, jämställer vurmande för skattehöjningar med invandringshat är liberalismen illa ute. Skattesatser kan aldrig överordnas människors lika värde.

Sedan kan jag konstatera att den arbetar vänliga regeringen få ännu ett avikar parti och denna gång är det Folkpartiet. Idag har de presenterat sin politik. Centern är redan ute och cyklar på detta område. Kan konstatera att i SvD så hoppar man över Folkpartiets utspel om LAS
Det vore passande av regeringen och dess partier att istället för att slå på arbetare och arbetslösa börja föra en jobbskapande politik. Det enda som de lyckas med är att föra in otrygghet för var och en. Med otrygghet bygger man inget samhälle.

Ännu en undersökning har kommit och även i denna går vi framåt. Tyvärr så är Vänsterpartiet på svaj. Jag hoppas att de kommer få betalt för sin ansvarsfulla hållning.

Mer läsning på NetRoots

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Roligt att du ger perspektiv utan att överdriva.

  Jag kikade lite i din länk till Expressen om fp:s förslag till att det ska bli lättare i LAS att undanta nyckelpersoner:

  "Om de måste få sparken vid en personalneddragning kan hela företagets existens hotas, säger partiledaren Jan Björklund till SR Ekot."

  Jag blir förvånad över det Björklund säger. Såvitt jag vet kan inget företag tvingas sparka nyckelpersoner vid neddragningar.

  SvaraRadera
 2. Leo du har så rätt så. Vad jag vet är de fackliga organisationerna otroligt flexibla när det gäller. Det som är av vikt är att det inte ska ske godtyckligt från arbetsgivarhåll.

  SvaraRadera