20091111

Tar Reinfeldt avstånd från Vellingemoderaterna eller?


Vad säger Reinfeldt? Varför är det så tyst?  Finns det några moderater som tar avstånd från sina partivänner i Vellinge eller är det den sanna moderata politiken?

Efter de senaste turerna kring de ensamkommande flyktingbarnen i Vellinge blir jag frågande var moderaterna står i denna fråga. har googlat efter några och finner inga en. Kent Persson tar avstånd  och det ska han ha all heder av.

När kommunalrådet på kommunens hemsida ger sin syn blir det än värre
"Detta agerande, som också skett i andra mindre kommuner i Skåne, visar på ett sammanbrott för svensk flyktingpolitik. Det kan inte längre vara ett kommunalt problem i Sverige att ta emot denna strida ström av tonårspojkar från oroshärdar i Asien och Afrika. Detta måste lösas på nationell nivå inom ramen för EU.

Vi kommer därför att undersöka vilka möjligheter vi har för att stoppa denna cirkus - så här får det inte gå till!" 
På Nässjö kommuns hemsida får det moderata kommunalrådet en fråga och svaret ger inget avståndstagande utan allmänt svammel.
Olika kommuner agerar olika. Det finns både röda och blå kommuner som säger nej till att ta emot flyktning men också sådana som säger ja, Solna som är moderatstyrt tar emot flest ensamkommande flyktningbarn i Sverige. Det är ett frivilligt åtagande och något som kommunerna kommer överens med staten om. De kommuner som lyckats bäst med sitt mottagande är Gnosjö och Värnamo och de har dessutom tagit emot flera flyktingar än många andra kommuner.
Med vänlig Hälsning
Anders Karlgren
Kommunalråd (M)

Men var finns Fredrik Reinfeldt eller Per Schlingmann? Är de för eller emot?


Andra som bloggar om detta
Alliansfritt Sverige
Jinge
Röda Berget
NetRoots

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


5 kommentarer:

 1. et måste väl anses vara upp till var och en att själv få välja om man vill ta emot flyktingar eller inte. Det är precis samma sak som om jag skulle börja skicka räkningar till dig på saker du inte beställt.
  Personligen kommer jag från en liten stad i västra götaland som gick igenom liknande process i mitten av 90-talet. Då en lugn trygg trevlig liten stad där iinvånarna vågade sig ut på kvällarna. Nu är det precis tvärtom...
  Jag tycker att ni som vurmar för att ta emot fler invandrare/flyktingar, (utan att integrera dem), också kan stå för notan själva.


  Rasist är jag inte, varken öppen eller i smyg.( Är av utomnordisk härkomst),

  men tycker trots det att svensk invandringspolitik har havererat fullständigt. Du är varsegod att läsa lite statistik på www.scb.se. där kommer du finna statistiken som bidrar till SD's höga opinionssiffror.

  Det finns olika typer av problem som följer i områden där invandrare bosätter sig. Det kanske vore på sin plats att först åtgärda dessa, och integrera dem vi redan har tagit hit, innan vi tar in ännu fler som vi inte tar hand om.

  Att välkomna flyktingar handlar nämligen inte om att bara ta emot, det handlar om att få in dem i samhället också.

  och så länge inte det finns på politiska agendan, kommer iaf jag motverka den utvecking vi ser idag.
  Jag kommer från västra götaland, idag bor jag i en småländs liten ort. Här avråds folk att gå ut på kvällarna efter kl 21, då risken för överfall och rån har stigit katastrofalt de senaste åren. och det är inte svenska ungdomar som står för den statistiken.

  SvaraRadera
 2. Neon, det som stör mig är en av Sveriges rikaste kommuner med lägst skatt inte tar sitt ansvar. Och de uttalande som genom åren kommit från kommunalråden är inte ok för mig. Det är inte argument som håller. De visar på ett avståndstagande för svaga som jag inte kan ställa upp på. Sen när det gäller kommuner som Malmö och Södertälje som vill ha begränsningar förstår jag dem då de har dragit ett stort lass.Där handlar det om praktiska skäl. Men lilla Vellinge då är det enbart för att skydda sin lilla rika idyll.

  SvaraRadera
 3. Annika Svensson11 november 2009 12:00

  Lars-Ingvar Ljungman, Göran Holm och Carina Larsson är av Skånemoderaterna nominerade till regionfullmäktige! Om moderaterna inte tar i med hårdhandskarna och sopar rent framför egen dörr riskerar vi att sådana här personer får makt i hela Skåne! Om moderaterna inte vill fortsätta förknippas med rasism och främlingsfientlighet är det dags för partitoppen att agera. Kraftfullt!

  /Annika som funderar på att inte rösta moderat i nästa val

  SvaraRadera
 4. Annika, kan bara hålla med dig och hoppas att ledningen gör nått. När det gäller sådana här frågor försvinner partipolitiken för det handlar om människovärdet.

  SvaraRadera
 5. Varför ska Vellinge ta ansvar för Sveriges haverade massinvandring? Kommunens skyldighet är att se till sina egna medborgares bästa. I Vellinge har man uppenbarligen gjort en annan bedömning än Malmö och Landskrona. Med facit i hand har Vellinge gjort ett bättre val.

  SvaraRadera