20091115

Vi leder stort och kamrat 4 procent.


Oppositionens ledning är stor. Den mediala bilden är lite märklig. Den vill få oss att tro att De RödGröna ligger efter. 

Idag så presenteras den senaste Sifo-undersökningen i SvD. Det stora glädjeämnet är att det går bra för Miljöpartiet som är det enda partiet som gör en säkerställd förflyttning. De går fram till 9,7 procent. Det som slås upp är att Sverigedemokraterna går fram till 5,8 procent. Både Centern och Kristdemokraterna svajar på 4 procents linjen.

När det gäller Socialdemokraterna så kom inte nu det förväntade kongresslyftet. En anledning tror jag är att fokuseringen efter kongressen inte har varit på de politiska besluten som vi tagit utan fortfarande handlat person hit eller person dit. Vi måste nu vara tydliga att vi är ett parti med en bra politik och att det finns många som kan föra fram den.

Två reflektioner.
Ett. Som Krassman skriver hur kan tidningarna skriva att Sverigedemokraterna är vågmästare när det inte kommer stödja Mona Sahlin som statsminister.
Två. Hur kommer högersidan hantera kamrat fyra procent? Som bilden är nu kommer de moderata väljarna att behöva splittra sina röster på två partier. Kommer de att fixa det?

Slutligen så kan man konstatera att Miljöpartiet är stora i staden och bland unga och det verkar vara precis raka motsatsen till Centern som inte finns i städerna. Glömde  att det finns en handfull kring Stureplan...

Andra som bloggar om
Peter Andersson
Mats Engström
Kent Persson
NetRoots

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. har sossarna minsta självbevaerlsedrift så gör de sig av med Mona Sahlin innan valet, de är chanslösa så länge hon leder de rödas gäng.

  Och inte för SDs skull dessutom, hon är socaldemokraternas svar på Bo Lundgren, ge henne tillräckligt med mediautrymme så kan hon dra ner socialdemokraternas siffror på den övre delen av 20 nånting procent.

  SvaraRadera
 2. Vi gilla mona så stor hon tycer vi alla kommer sverige bra,vi ha sto familje här i svege

  SvaraRadera
 3. Det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång med traditionell socialdemokratisk valrörelse.

  SvaraRadera
 4. Så är det Britta och det bästa är att det är så himla kul!!

  SvaraRadera