20091207

Klimatomställning lika med tillväxt.


Är det inte så att klimat politik kan vara tillväxtskapande om det görs rätt.  Jag hävdar att det är så. Men det bli en ekonomisk maktförskjutning mellan länder och företag.


Bilden är vårt hus. Ett gammalt hus med charm och brister. Lite som vård jord. Idag har vi direktverkande el. Det är varken klimat eller ekonomiskt smart. Dags för byte till ett bättre system. Vi kommer anlita lokala entrepenörer för att ställa om vårt hus till bättre klimatanpassad uppvärmning samtidigt som vi får en billigare drift. Det gör att vi möjligör för att gå vidare i vår lokala omställning. Mat, kläder, bil mm. Detta görs i det lilla och vi ser en lokal ekonomiskt tillväxt i omställningen. Detta kan göras i det stora om man bara vill.

De som blir lidande är de företag som inte klarar att se de nya marknaderna utan är fast i det gamla. Och det lidandet kan jag stå ut med.

Vi är fast i gamla tankebanor som gör gällande att en omställning leder tillbaka till ett jordbrukssamhälle typ småland 1800-talet med häst och vagn...

JAg ser omställningen till en modern värld med det senaste i teknikväg. Jag ser omställningen till en möjlighet till att bekämpa arbetslösheten. Jag ser omställningen till en möjlighet till en rättvisare värld. Jag ser omställningen till en möjlighet att bekämpa klyftor.

När västvärlden gick från ett jordbrukssamhälle till industrisamhälle i slutet på 1800-talet var skeptikerna stora om att vi aldrig skulle klara av det och att arbetslösheten skulle bli enorm. Nu är det dags att ta nästa resa i denna utveckling och den kommer också ge arbete åt alla.


Så förutom det självklara att vi kommer få en bättre planet att vara på så är klimatomställningen även avgörande för att klara tillväxt och sysselsättning på sikt.

Media
DN 1 och 2
Aftonbladet
Expressen
SvD

Bloggvärlden
Bloggvärldsbloggen noterar att idag börjar det. Mats Engström vill ha fram pengarna. Peter Andersson noterar att det massmediala utrymmet tas upp av klimatförnekare. Roger Jönsson pekar på att de RödGröna har störst förtroende i klimatfrågan. Sen som alltid finns NetRoots för oss progressiva bloggare.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar