20091225

Nu tjuvstartar SvD valrörelsen. Är de desperata?


Nu börjar oron komma för ett maktskifte. SvDs Per Gudmundson ondgör sig idag över hur Miljöpartiet kan få så mycket utrymme i media. Valrörelsen orkade inte vänta över helgerna...


Nu börjar valrörelsen på allvar.  SvD orkade inte vänta tills helgerna är över utan sätter redan på juldagen in artilleriet. Den första attacken går mot Miljöpartiet. Idagens ledare osar det avundsjuka över det utrymme som Mp får i media och att Maria Wetterstrand får sitta i sofforna och tycka när det gäller miljö- och klimatfrågor. För min del är det inte så konstigt då hon är en av de kunnigaste politikerna på det området.  Per Gudmundson är kritisk till att media inte granskar Mp utan bara låter dem förkunna sina åsikter. Då kommer motfrågan. När ska media och då SvD börja granska makten dvs regeringen. Misstänker att man på SvDs ledarplats inte kommer göra det innan september 2010 är över.

Som alla vet så är allt tillåtet i krig och kärlek. I det här fallet så är det borgerliga media Sveriges kärlek större än granskningen av den blåa regeringsmakten att man kommer göra allt för att den sittande alliansregeringen ska få sitta kvar.

Fler på detta tema
Peter Andersson om var journalisterna har sina partisympatier. Röda Berget om konspirationsteorier. Johan Westerholm skriver om stenkastning. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

 1. Lever jag på en annan planet, eller handlar inte precis ALLT om vad regeringen gör och inte gör?

  Man räddar inte Saab, man gör inte tillräckligt mycket för klimatet, man ökar klassklyftorna, man sparkar på cancersjuka, man sjunker i opinionen, man tar ifrån fattiga människor deras a-kassa och man ger de allra största skattesänkningarna till de rikaste.

  ALL granskning som görs handlar om regeringen. Jag förstår ärligt talat inte vilken planet du lever på när du frågar dig när "media och då SvD [ska] börja granska makten dvs regeringen".

  Jag undrar istället när media ska börja granska opinionen. Jag ser ärligt talat fram till den dagen det händer, ty varje gång Mona under längre tid synts i debatten har socialdemokraterna minskat i opinionsundersökningarna.

  Det finns säkert någon som kan förklara hur det sambandet kommer sig.

  SvaraRadera