20100125

Är det en spricka i Moderaterna? De har somnat i fyrkanten...


Fastnar för DNs ledare idag som skriver om ett luftigt löfte. Det handlar om ur Reinfeldt är trovärdig när det gäller löftet till alla våra välfärdsarbetare. Frågan är om han har förankrat det hos sina vänner på SKL? Eller om Filippa Reinfeldt är med på noterna?


DNs ledare idag skriver:
Många moderater har grumsat om statsminister Fredrik Reinfeldts besök på skolor, äldreboenden, förskolor och vårdcentraler. Visiterna ger på sin höjd en liten artikel och ett kort inslag i lokalmedierna – vad är det för användning av resurser? I stället borde han ryckt in och använt sitt förtroendekapital i debatter när enskilda statsråd haft det tungt, har kritikerna menat.

Visar DN på en spricka mellan Statsmnisterns luftslott och vad som styr agendan för kommuner och landsting. Det moderatstyrda SKL vill ha nollbud Skulle fru Reinfeldt kunna skriva under statsministerns debatt i DN?
Reinfeldts inriktning är lovvärd. Men som politiskt löfte hade det fått större tyngd om artikeln undertecknats av de moderata oppositionsråden som vill få makten över löner och arbetsorganisation, och av de kommunal- och landstingsråd som har den. För trovärdighetens skull var det fel Reinfeldt som signerade, det borde ha varit Filippa.
Åter så är det så att man ser vad den moderatledda alliansen gör i de kommuner och landsting där de har makten. Vackra ord och brutal handling.

Aftonbladet skriver att lösningen inte är fyrkantiga modeller och det är bara tt hålla med. Vi har varit fyrkantens försvare under alla år men har nu vaknat. Då går den moderatledda regeringen i samma fälla och somnar tryggt i fyrkantens försvar...

Peter A har också noterat detta. Läs även Johan W som skriver. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

 1. Och en liten fråga med anledning av detta;
  "visst är det väl så att det inte är fritt fram att besöka äldreboenden, skolor etc. utan tillstånd"?

  Det finns en viss tystnadsplikt som gäller på sådana ställen. Det finns också ett visst hänsynstagande till de gamla och barnen.

  SvaraRadera
 2. Både och ja det är fritt. Men ett äldreboende är ingen arbetsplats utan ett hem där man får hjälp. Sitter själv i omsorgsnämnden i Vimmerby och vi har en väldigt restriktiv hållning när det gäller besök. Frågan man ska ställa sig är om du vill ha ditt hus fullt med folk som tittar på dig som en apa i bur. Det troliga svaret är nej. Så det handlar om den ersonliga integriteten och det är inte bara på nätet som intrång sker i den. Sedan är det som jag tidigare skrev frågan hur effektivt det är för att få kunskap eller om det enbart är en massmedial vinst?

  SvaraRadera
 3. Ytterligare en liten fråga om detta?
  Att man inte kan besöka de för allmänheten (och ansvariga politiker) tillslutna direktions- och styrelsemötena hos privata företag inom skola, sjukvård och äldreomsorg förstår jag!
  Men frågan är om jag kan knalla in på dessa privata företags chefsrum och få mig en redogörelse för hur företagets personalpolicy och styr-drift-direktiv ser ut?
  Som pensionär skulle jag också vilja veta hur de beräknar min lönsamhet för deras ekonomiska vinst!
  Nej, förresten det skulle jag inte vija veta,för då blir jag bara ännu mer förbannad när jag får se denna vinstdrivna kommersialism som nu råder nästan överallt inom kommuners och landstings välfärdsområden!
  Och våra fokvalda politiker låter denna utsorterande lönsamhetsberäkningskultur bara ånga på och betalar gladeligen ut våra skattepengar till att gå ner i fickorna på dessa vinstdrivande förtags ägare!

  SvaraRadera
 4. Ett bra inlägg Bengt. Tack för det.

  SvaraRadera