20100101

Årets första blogg. Nu är det valår...


Hej 2010! Det känns som igår men lite mer ont i huvudet... Vad de nu kan bero på... Finner en liten ledar blogg från SvD som får skrivfingrarna att vakna.

Idag är vi tydligen världsmästare igen. Enligt en rapport från Skattebetalarna har vi åter de högsta marginalskatterna. Och? Vi har även en av EUs högsta ungdomsarbetslöshet.

Skattebetalarnas förening är nog en av de främsta lobbyorganisationerna som finns. Det lyckas med konsten att lura folk att tro de betalar skyhöga skatter medan de handlar om ett fåtal välbeställda som har råd. Det angriper bland annat värnskatten som är den som ligger längst upp på toppen.

Nu är vi inne på valåret och det är dags att börja trimma argumenten. Alla partiers strateger sitter nu och finjusterar de olika kampanjerna.

Men det släpper vi idag och bara låter oss känna in det nya året.  Ha en god start på det nya året och må det bli ett bra år som bjuder på ett trevligt maktskifte i september, både i kommun och riksdag...

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

 1. Ja

  Låt oss hoppas att vi slipper en socialistisk regering 2010.
  Tänk. Ohly som minister.
  Man blir matt bara av att tänka på eländet.

  Lasse

  SvaraRadera
 2. Skattebetalarna víll avskaffa statsskatten. Då får vi kvar kommun- och landsting som är en platt skatt. Vi skulle alltså lämna det sista som finns kvar i Sverige av skatt efter bärkraft. Redan har jobbskatteavdraget i vissa kommuner utraderats av höjning av kommun- och landstingsskatt.

  Det blir alltmer tydligt att vi behöver en politik som stärker rättvisan i Sverige - inte ökar klyftorna.Det är dags för högerpolitiken att i oppositionen överväga vad de ställt till med. Fortsätter denna politik slits Sverige sönder.

  SvaraRadera
 3. Lasse, det som behövs är just en RödGrön regering som kan börja bygga vidare på det socialdemokratiska välfärdsbygget.

  Tord, kan bara hålla med.

  SvaraRadera
 4. Peter, det ar ju inte konstigt att man tycker det nar man socialdemokrat.

  Var det inte sossarna som skapade de ovardiga reglerna man haller sig till pa socialkontoren?

  Hur har egentligen socialdemokratisk politik lett till rattvisa de senaste mandatperioder dom satt i regeringen?

  Sossarna vill hoja taken och inte golvet i A-kassan. Det skulle jag se det som att det okar klyftorna.

  Sossarna avskaffade arvsskatten som ar en rikemansskatt.

  Sossarna tycker att vardet av villan som bor i ska avgora om man ska ha rad i den, inte om man ager den. Nu ar man for den nya forandringen fastighetsskatten.

  Sossarna ville behalla plusjobben som inte tillat de anstallda att kvalificera sig till A-kassa.

  Sa vad innebar ett socialdemokratiskt valfardsbygge? Man har skart och skurit i valfarden sen 90-talet och gjort "finanssaneringar", och tycker det ar naturligt att ett land har statsskuld, oavsett om borgliga regeringar skapat stor del av skulden sa ar det en prioritet att betala tillbaka den.

  Det socialdemokratiska valfardsbygget har inte varit mer an taskigt underhall de senaste artiondena. Miljonprojekten faller sonder och raknas som problemomraden. Integrationen ar ett problem som sossarna inte ar det minsta intresserade av att losa.

  Mycket snack och liten verkstad.

  SvaraRadera
 5. Det rödgröna alternativet står för "fri invandring och islamisering av Sverige,"precis som alliansen gör!
  Aldrig en röst på dessa två alternativ!

  SvaraRadera
 6. Ja, vi har väldigt hög undomsarbetslöshet i Sverige. Den kom till under socialdemokraternas förra regeringsperiod 2002-2006 då den ökade från 11,9% till 21,5%. Och detta under högkonjunktur!

  SvaraRadera