20100131

Debattanalys nr 3 tema Sjukskrivningarna

Nu går vi in på sjukförsäkringsdebatten. Åter så tar inte regeringen in den kritiken från de sjuka, från de RödGröna, från alla de remissinstanser som kritiserat det nya sjuka reglerna. 

Det enda som de fyra borgerliga ledarna trummar på med är talet 140.  Det finns en tydlighet och helt annan människosyn. Ett besked från Ohly.Ingen ska få sänkt ersättning. De RödGröna har en ödmjukhet med att det gamla systemet inte fungerande. Nu ska vi utreda hur vi går vidare för att finna ett system som ger folk trygghet så att de växer. Den hjälp de behöver för att bli friska. De blir inte friska genom att förlora sin ersättning.

Åter igen så skyller Fredrik Reinfeldt på försäkringskassan när det bara utför sitt uppdrag på uppdrag av den sittande regeringen. Att som den ledande politikern i landet skylla på tjänstemän  är regelfel nummer ett.

Det framstår igen att det bara är hafs och slafs från regeringens sida.

Andra som finns med på politikerpuben.  Martin Moberg, Johan Westerholm, HBT-sossen, Victor Harju, Viktor Tullgren, Claes Krantz och Alliansfritt Sverige. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar