Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100131

Debattanalys nr 3 tema Sjukskrivningarna

Nu går vi in på sjukförsäkringsdebatten. Åter så tar inte regeringen in den kritiken från de sjuka, från de RödGröna, från alla de remissinstanser som kritiserat det nya sjuka reglerna. 

Det enda som de fyra borgerliga ledarna trummar på med är talet 140.  Det finns en tydlighet och helt annan människosyn. Ett besked från Ohly.Ingen ska få sänkt ersättning. De RödGröna har en ödmjukhet med att det gamla systemet inte fungerande. Nu ska vi utreda hur vi går vidare för att finna ett system som ger folk trygghet så att de växer. Den hjälp de behöver för att bli friska. De blir inte friska genom att förlora sin ersättning.

Åter igen så skyller Fredrik Reinfeldt på försäkringskassan när det bara utför sitt uppdrag på uppdrag av den sittande regeringen. Att som den ledande politikern i landet skylla på tjänstemän  är regelfel nummer ett.

Det framstår igen att det bara är hafs och slafs från regeringens sida.

Andra som finns med på politikerpuben.  Martin Moberg, Johan Westerholm, HBT-sossen, Victor Harju, Viktor Tullgren, Claes Krantz och Alliansfritt Sverige. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar