20100131

Debattanalys nr 4 tema Slutvärdering

Jag ska göra det klart. Jag gillar inte den här typen av debatt. Det säger inte så mycket utan blir endast ett käbbel mellan de sju ledarna.Det glimrar till under kortare perioder. Frågan är vilka programledare som klarar att hålla ordning på dessa sju?

Om jag nu ska utse en vinnare så blir det de RödGröna. Och i det RödGröna laget gjorde Lars Ohly ett bra intryck. Påläst, lugn och saklig. Även Peter Eriksson var bättre än jag förväntat. När det gäller Mona SAhlin så började hon lite nervöst vilket missen med micken förstärkte. Men sedan var hon inne i matchen och gjorde ett bra intryck osm förstärkte intrycket att hon är beredd att axla rollen som Sveriges nästa statsminister. När vi träffades ppartihögkvarteret så sa hon spontant att det kändes bra och att det var ett sammansvetsat gäng, hon, Lars och Peter. Visst finns det frågor som vi har en bit kvar innan vi är i mål och det visar att vi är tre partier. Bilden som Reinfeldt försöker måla under dessa Superveckor är att de är klara men då kommer frågan som Peter Andersson ställer vad ske de med alla dessa arbetsgrupper?

Alliansen var bleka och som jag i tidigare inlägg påstått så har de redan iklätt sig oppositionsrollen. Till och med på raka frågor försökte de bolla över på vad vi vill. Den stora förloraren var enligt mig Fredrik Reinfeldt som gjorde ett ovanligt blekt intryck. Maud var den som var mest gåpåig medan Björklund attackerade som den major han är. Problemet var att han skött vid sidan av målet vid de flesta inläggen. Göran Hägglund har jag svårt att komma ihåg. Vilket inte kan vara ett gott betyg...

Annars som jag varit inne på så gillar jag inte denna modell som mest leder till pajkastning från båda sidor. Den debatt som ger mig mest är den partiledardebatt som sker i riksdagen. Det finns en tydlighet och en ram som gör att det blir mer svar och mindre slaskargument ( även om de finns).

Nu är Superveckan över och vi tar nya tag i denna valrörelse som pågår för fullt.

Gammelmedia: SvD, Expressen, Aftonbladet, DN

Peter på Röda Berget har också sett debatten. Andra som finns med.  Martin Moberg, Johan Westerholm, HBT-sossen, Victor Harju, Viktor Tullgren, Claes Krantz och Alliansfritt Sverige. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Jag håller med dig helt (!) om EN sak, det blir tråkig debatt på det här viset.

  Min analys :
  Eftersom jag inte tillhör något parti och inte känner någon koppling varken till partier i riksdag / utanför riksdag så ser jag kanske saker och ting lite mer "från ovan".

  Alla partier har bra och dåliga bitar i sina program, inget passar min smak till fullo.

  Ska jag bedöma dem som partiledare och hur de framförde sina budskap så måste jag säga att Reinfeldt är i en klass för sig i positiv bemärkelse.
  Han är en statsman, han för ett lugnt och sakligt resonemang.

  De som utmärkte sig på den negativa sidan var väl Mona Sahlin och Peter Eriksson. De uppträdde som nervösa stammande ungdomspolitiker. Ohly var isåfall betydligt bättre än dem. Godkänt men hu vilken politik han står för.

  Maud tycker jag skötte sig OK , hon har fått ta mycket stryk för Saab och jag kan slå lite till på henne, skit att hon verkar stödja att vi pantsätter skattepengar i ett meningslöst Saab projekt istället för att satsa pengarna på utbildning, omställning och ny industri för de anställda.

  De andra, ja de får väl godkänt i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Jonny. Tack för din analys ävenom vi inte hamnade exakt lika.

  SvaraRadera