20100111

Det enda arbetarpartiet mot de arbetarfientliga. Valet är ditt!En måndag kan vara så tråkig, men så plötsligt händer det. Allt på en gång. Politik och skit. Själv har jag suttit inlåst på möten och diskuterat nerdragningar och arvoderingar...

Idag kan man läsa att Mona Sahlin presenterar vårt alternativ till regeringens obefintliga jobbpolitik. Det visar sig igen att socialdemokratin står för arbetslinjen. Men till skillnad mot den moderatledda regeringen innebär inte det att vi slår på de som inte kan ta sig in på den ordinarie arbetsmarknaden. Vi ser till att det finns justa villkor för de som är arbetslösa och sjuka. Här ser vi en skillnad om i värderingar mellan de borgerliga partierna  och oss socialdemokrater. Vår grundsyn är att människor som är trygga fungerar bättre och då också kommer komma tillbaka snabbare. Hungriga vargar jagar inte bättre.  Kent Persson håller förstås inte med utan talar om svek. Frågan är vilka som står för sveket?

Om vi ska gå tillbaka till Mona artikel så är den tydlig med en traditionell socialdemokratisk linje när det gäller att sätta fart på Sverige. Genom att se till att ge de arbetslösa ordentliga möjligheter att ställa om till ett nytt yrke så kommer det finnas en kompetent arbetskraft när konjunkturen vänder och det åter ska anställas ute i företagen. Sedan är förslaget med att ge ordentliga lättnaden till företag som anställer arbetslösa ungdomar intressant. I grunden är jag lite skeptisk till denna typ av nedsättningar.

Grunden för att företag ska anställa fler är att de finns en marknad för deras varor eller tjänster. Finns de inga köpare så spelar det ingen roll hur mycket rabatt på arbetsgivaravgiften vi ger. Visst det kan ha en betydelse på marginalen. På de företag som ligger på gränsen att orka anställa fler. Det som är mer intressant är den biten att få enmansföretag att göra sin första anställning. Jag tror att det är ett gigantiskt hinder att ta sig över och kan vi hjälpa företagarna över det så blir anställning nummer två mycket lättare.

Sammantaget så förstår jag att det finns en oro från alliansföreträdarna. Åter så levererar oppositionen en genomtänkt politik som leder mot arbete och företagande. Som vanligt så finns det bara ett arbetarparti i Sverige och de heter Socialdemokraterna. När det gäller företagande så kommer vi även starkt där med våra vänner i Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Snart är det dags för superveckan där Mona och Fredrik ska träffas vid ett antal tillfällen, om han kommer, och det är om det här dessa debatter bör handla.

Sedan när det gäller dagen skitfråga hänvisar jag till Johan Sjölanders inlägg. Det säger mycket.

Andra om dagens
Peter A så klart. Fredrik ställer en fråga. Johan W noterar sömnlöst. Alexandra om sveket. Krassman skriver också om sveket. Och Johan U ser en jobbpolitik. Martin Moberg skriver mer om svek. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. JAG BLIR FÖRVÅNAD NÄR TÄNKER NI VAKNA DETTA DRAVEL MONA FIXAR ALLT VARFÖR FIXADE NI SOSSAR INTE DETTA NÄR NI HADE MAKTEN,JAG BLEV SJÄLV UTFÖRSÄKRAD TVINGAD TILL FÖRTIDSPENSION SÅ MEJ LURAR NI INTE JAG KOMMER ALLDRIG ATT RÖSTA PÅ SOSSARNA MERA NU FÅR DET RÄCKA JAG LÄMNAR DETTA SJUNKANDE SKEPP,MONA KOMMER GÖRA SÅ SOSSARNA MINSKAR I PROCENT ÄNDA FRAM TILL VALET,MEN FÖR DEJ ÄR DET SÅ ATT SÅ FORT HON ÖPPNAR MUNNEN SÅ SÄGER HALLELUJA.

  SvaraRadera
 2. Ulla-Britt
  Vi får väl se om du fortfarande ropar halleluja efter valet!
  p.s Har du inte upptäckt att det finns något som heter Capslock på ditt tangentbord som man kan stänga av?Du skriker så förfärligt!
  Hoppas att du får en fortsatt bra framtid och trygghet med med Mupparna i Alliansen några månader till!

  Lars

  SvaraRadera
 3. Ja Lars kan bara hålla med...:)

  SvaraRadera
 4. FEGIS Lars som är anonym typiskt sosse.

  SvaraRadera
 5. "Vår grundsyn är att människor som är trygga fungerar bättre och då också kommer komma tillbaka snabbare."

  Det här håller jag med om.

  "Hungriga vargar jagar inte bättre."

  Det här är jag inte lika säker på men det är irrelevant för den liknelse du kanske borde ha gjort skulle ha prefixat det du skrev med "Skadeskjutna".

  För det är ju så man har gjort från Allianzens sida, dvs svingat piskan över de som ligger ned mot sin vilja. Kanske kan man anmäla dem för brott mot kvacksalverilagen för mig veterligen går det inte att skrämma bort sjukdom...

  SvaraRadera
 6. FEGIS Lars som är anonym typiskt sosse.?

  SvaraRadera
 7. Till anonym som påstår att Lars är anonym

  Men du kanske vill ha mitt tel.
  och adress också?

  Jag är inte mer anonym än vad Moderaterna är som vägrar att informera svenska folket varifrån de får sina bidragspengar inför valet!
  Detta trots påstötningar från EU,anser jag att Reinfeldt som nyligen varit EU-ordförande,där Reinfeldt förespråkade öppenhet som i så fall borde föregå med gott exempel av detta och redovisa som vi alltid gör inom Socialdemokraterna.

  SvaraRadera