20100112

Åter till hyllningskören. Allt bygger på tradition.


Ja inte är vi snopna. Att Svd skulle ha en uppföljare till Monas debattartikel i Göteborgsposten var inte konstigt. Att den sågar förslagen var inte konstigt heller. Men vad leder detta blinda försvarande av "sin" regering?

Det måste kännas skönt för moderaternas mediefolk. De behöver inte göra mycket. SvD fixar allt och får ofta hjälp av DN och Expressen. Det visade sig att det var ett undantag eller miss som DN publicerade för några dagar sedan. Jag vill hävda att det finns en skillnad mellan röda och blå ledarsidor. Jag svär många gånger vid frukost bordet när jag läser Peter Akinder i Östran eller vad som skrivs på Aftonbladet. Där finns en intern kritik som jag inte ser i den blåa pressen. Är det rätt eller fel? Jag hävdar att det är bra för att få trovärdighet på sikt men också för att politiken ska testas prövas. Ibland kan det gå för långt tycker jag, men så är jag en trogen socialdemokrat.

Men det här visar också på en annan tradition och det är folkrörelsetraditionen som vi ser i en modern tappning. Vi har gått från stormöten i folkets hus till att föra debatten över tidningar och sociala medier. Ett problem är att vi inte får med alla denna väg, men handen på hjärtat hade alla möjligheten att deltaga i folkets hus? Hur var det med bland annat småbarnsföräldrar och alla de som arbetar skift? Idag så når vi dem genom sociala medier. Dock som jag tidigare skrivit är det inte en ersättning utan ett kompliment.. En del till i den brokiga skaran kommunikationsmöjligheter.

Om vi sedan backar till där jag började och den bristande egen kritiken inom borgerligheten och jag vill nog dra alla fyra partier mer eller mindre över samma kant. Dock ser jag moderaterna sticka ut. En anledning tror jag beror på var moderaterna kommer ifrån och ett gammalt konservativt parti med en grund i att lyssna på och försvara kungen. Den traditionen lever vidare att man lyssnar och försvarar sin ledning oavsett vilka tossigheter som den ställer till med. Ibland kan man bli lite avundsjuk över att veta att vad jag än ställer till med så kommer medlemmarna försvara mig... Det går sakta över för man vinner inget på sikt med att omge sig av en massa jasägare.

Andra som noterat detta och lite annat också...
Peter Andersson så klart med en klok analys. Peter J skriver om ett anständigt liv. en himla massa Peter som bloggar... Det finns också lite Johan  där också både U och W. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Märklig kommentar från dig, Peter Högberg. Är det någon tidning som kritiserat regeringen så är det Svd. De var först med den tuffa linjen mot FRA. De har gnällt över Reinfeldt osynlighet i inrikespolitiken. Dom har klart duktiga kommentatorer som Sanna Rayman som lätt svingar i bägge riktingarna. I (s)däremot gäller det att knipa annars får man smisk och blir kallad för nyliberal och stockkonservativ.Ta IFmetall som jag är medlem i, där är det bara sossar och kommunister som gäller, resten har inget där att göra. Maktfullkomlighet kallas det.

    SvaraRadera