Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100107

Gärna lite ödmjukhet från alliansförsvaret


Vet inte vad jag ska tro men det verkar som om SvD fått en stark utmanre i rollen som den moderatledda regeringens främsta beskyddare...

Sitter och gör en liten kvällsmedia koll när jag ramlar över ne ledare i dagens Expressen som får mig att hoppa till. Det är värre snurrar än Zlatan gör på planen. Skillanden är att Zlatan träffar mål. Expressens ledare vet jag inte riktigt var den träffar. Till att börja med så är allt som de ska vara hos en alliansförsvarare. Allt är socialdemokratins fel.
Det fanns en tid när även socialdemokrater ansåg att det faktiskt var rimligt att hårt arbetande svenskar skulle kunna få behålla hälften, 50 kronor för varje ny intjänad hundralapp. Men det var väldigt länge sedan och 1995 lanserade Göran Persson den "tillfälliga" värnskatten för att även människor med högre arbetsinkomster "solidariskt" skulle bidra till budgetsaneringen efter den 1990-talskris socialdemokratiska regeringar varit med om att skapa.
Den krisen som vi skapade... Ojoj hur var det med de gigantiska underskott som vi ärvde från den tidigare moderatledda regeringen. Ibland så vore det bra med lite ödmjukhet hos en försvarare. Jag kan erkänna att vi socialdemokrater inte alltid är perfekta och den hårdaste kritkern kommer inte från höger utan från de egna partiet. När kommer vi få se det hända inom de fyra allianspartierna?


Nu kastar jag in handsken för idag och drar mig mot sängen för att möta en ny dag imorgon....

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar