20100107

Fler poliser och sänkt skatt löser inte problemen


Tänkte inte skriva någor mer idag men blev tipsad om Schlingmanns debatt på Aftonbladet och skrivklådan tar vid igen... Det blir ett kallt samhälle på fler sätt...


Vad är det jag läser? Var finns politiken? Var är framtiden? Är det så slätstruket för att inte göra någon i alliansen ledsen?

Som jag tidigare på denna blogg skrivit så finns det en otrolig övertro inom borgerligheten på sin politik. Ser vi på moderaterna så sjunker deras siffror sakta men säkert.

Ska vi sedan gå till att direkt kommentera Schlingmanns artikel blir det svårt för som jag tidigare skrev om Fredrik Reinfeldt artikel  SvD så kryllar det av alla sköna politiska floskler utan något konkret. Är det denna politik som Moderaterna ska gå till val på? Jaha... Vad innebär det för de sjukskrivna, de arbetslösa, de studerande och våra pensionärer.

En sak som jag fastnade för var att vi ska bli ett tryggare land och genast så ropar moderaterna på fler poliser. Själv ropar jag på tryggare miljöer för våra unga, se till att det finns öppna fritidsgårdar, att det är vuxna på stan, fler arbetstillfällen till våra unga, att unga inte ska gå arbets-/sysslolösa en dag, att det finns praktikplatser som räcker till alla, att en fungerande vuxenutbildning finns, en fungerande integrationspolitik som leder till innanförskap, samt att skolan får resurser så att ingen unge ska lämna skolan som ett misslyckande. Här lägger vi grunden för ett tryggare samhälle. Vi ger alternativ till brotten och kriminalitets bana. Batongpolitik och långa straff har inte fungerat i mig veterligen något land på denna jord.

Medicinen kan inte vara mer poliser och sänk skatten. Under snart fyra år har det visat sig att patienten behöver en annan behandling och det kommer den få i september om den fortfarande går att rädda då.


Johan W har också skrivit om detta och för balansens skull även Kent P...:)
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

 1. Shlingman talar om jobben och friheten som ska gälla alla. Bara svammel hade man velat skapa jobb hade man av de 100 miljarder man sänkt skatter satt i gång byggen, mer folk inom vården o.s.v De sjuka, arbetslösa, utelämnas i jhans artikel. De räknas väl i borgarnas värld som bidragstagare fast det är höginkomstagare och fömögna främst moderater som får fallskärmar och bidrag i alla former. Arbetarna t.o.m jobbar in räntan åt dem.

  Finns ju inga bostäder för folk som ska flytta dit jobben finns. Hur ska unga kunna ta jobb när de får betala miljoner för en lägenhet eller inte får tag i nån annan form av boende.
  Det är ju nu under lågkonjuktur som billiga bostäder ska byggas ägas av staten och där en bostad ska kunna hyras med flytträtt.
  D.v.s flyttar du till annan ort där sådan bostäder finns ska man få en ny bostad inom säg 14 dar.
  Flytträtt borde vara en ny politisk inriktning när folk numera ska söka jobb i hela landet.

  SvaraRadera