20100128

Landstingen i Sverige borde skämmas!


Vi landsting ska skämmas. Och det gäller alla. Med en futtig miljard så blir det fart. Sådan fart att det till och med fuskas med köer.

Nu ska miljarden göras om. Det ska bli ordning på köerna. Inte en dag för sent Den RödGröna majoriteten i Lanstinget i Kalmar län har hela tiden ansett att det har gått fel till. Nu ska det enligt Dagens Samhälle och SR gjorts en överrenskommelse mellan regeringen och Sveriges kommuner och landsting (SKL)

Men grundfrågan är inte löst. Att en liten miljard ( Ja i sjukvårdssammanhang är det lite) ska behövas för att landstingssverige ska få fart på en sådan självklarhet som att få vård i rimlig tid. Nu ska det också sägas att den RödGröna majoriteten i Kalmar inte nöjer sig utan vill se en markant skärpning på vårdgarantin. 90 dagar från första träff till behandling. Idag är den nationella 225 dagar. Med andra ord en ordentlig skärpning som är beslutat. Men även vi stressades på av denna futtiga miljard.

Återstår och se vad som nu blir av de nya skärpta reglerna. Det som kan tyckas märkligt, är att man inte hade tydliga regler i omgång ett. Men det är regeringens signum -Vi kör så ser vi vad som händer...


Andra om det här
Gudrun . Peter A har ett "vad var det jag sa" och rätt har han...Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar