20100129

Nya siffror och bloggranking kan bli fredagsmys...

Flyttdag! Jag ska hjälpa Astrid Lindgrens Hembygd att flytta till nya lokaler på Vimmerby Folkhögskola. Det leder till en kortbloggning nu på morgonen. Senare kan det komma fler...

Idag kan vi ta del av en ny undersökning av det aktuella politiska opionsläget. Igår kom en undersökning och idag synovete.

Om man kollar och jämför aktuella siffror som Bloggarna gjort ser man att dagens undersökning sticker ut. Den senaste tidens uppmärksamhet på politiken genom både SAAB och sjukförsäkring kan nog påverka. Men det är fortfarande en betryggande ledning för den RödGröna oppositionen. Den samlande bilden är att socialdemokraterna går sakta och stabilt framåt. Målet som är satt på 40 procent känns inte lika hopplöst som deet kändes när det presenterades. Peter A pekar på att det går  upp och ner för de olika blocken. Men ledningen består.
Peter J på Röda Berget drar tre slutsatser efter de senaste undersökningarna
Enstaka mätningar säger inte så mycket, men när alla mätningar visar samma trend går det att dra slutsatser.
  1. Socialdemokraterna ökar
  2. De Rödgröna har just nu egen majoritet
  3. SD minskar
Det märks att det är nått stort på gång. Det är utvärdering och en ny laguppställning ska utses. Bilden är klar. Mona på topp.

Senare idag så presenterar Politometern den moderateras främsta bloggare. En slant på Kent följt av Mary och Tokmoderaten. Möjligen att någon tar sig där emellan. Efter denna presentation kommer den samlande bilden. Här lägger jag slanten på Kulturbloggen som kom etta bland de socialdemokratiska bloggarna. Ni kan säkert ha en kommentar av Johan U. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar