20100131

Två sjukvårdssystem står emot varandra.

Lite lästips till förvirrade borgerliga politiker. Idag då kan man ta del av en undersökning som Socialdemokraterna beställt. Lite kaxig så kunde jag ge svaret innan jag såg undersökningen. Svenskens syn på sjukvården stämmer bra överens med de RödGröna.


I dagens SvD presenterar Mona Sahlin och Ylva Johansson en undersökningar som pekarpå vad svenska folket vill med sjukvården. Ett problem är att den moderatledda regeringen hade behövt göra den innan beslutet av tvångslagen om vårdval antogs. Kort kan man åter konstatera att det är Hafs och Slafs som råder.

Bilden som Ylva och Mona målar upp om hur den svenska sjukvården ska organiseras och fungera stämmer väldigt väl in på hur vi arbetar i Landstinget i Kalmar län. Det är inte för inte som vi är ett skyltfönster. De problem som vi ser är osäkerheten kring statsbidragen. Den fria etableringen samt hur vi ska fortsätta klara tillgängligheten.
Det vi vet är att med ett regeringsskifte så blir det ljusare för oss.

I kvällens debatt hoppas jag på att sjukvården får ett bra utrymme så att vi kan visa på de skillnader som finns. Det är två system Vårt med patienten i centrum och de borgerliga med vårdföretagen i fokus.

Mer på detta tema
Peter A som ger en bred bild. Martin som säger nej till gräddfiler på norska eller om det är danska samt Peter J på Röda Berget. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar