20100119

Vi levererar för individen. Vår sjukförsäkringen är mänsklig.


Igår försvaret, idag sjukförsäkringen. De RödGröna fortsätter att leverera politik och till skillnad mot den borgerliga alliansen så genomför vi en genomtänkt politik när vi tar makten i september 2010

Idag på DN debatt presenterar de RödGröna vår syn på hyr en modern sjukförsäkring ska utformas. Vi har lärt läxan. Vi är inte nöjda med hur försäkringen fungerande under förra mandatperioden. Den nuvarande regeringen har inte en lösning för den enskilde. Vi bygger nu en ny försäkring där alla ska vara med ingen ska bli utslängd och personlig hänsyn ska tas tillsammans med läkare. Vi tror på individen inte på systemet. Vi har lärt läxan. Moderaterna gör tvärtom.  De går från individen till systemet och på de områden de är kvar på individnivå är det alltid individens fel om man inte är rik.

Fler som skriver om detta
Peter Andersson noterar likaså gör Johan Westerholm och Peter Johansson. Alla är ense det känns rätt. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Jag tror folk kommer rata alliansen enbart för deras empatilöshet mot samhällets svaga.
  Det sosseblocket nu gör tror jag kommer "gå hem"
  Problemet kan dock bli när de ska presentera finasierning. Då kommer moderaterna främst skrika om de ev höjda skatter det medför.
  Det är dock dags anser jag att sluta göda en överklass med lån till skattesänkningar som är ett slags smitande från den räkning som en offenlig sektor innebär.

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentaren och jag kan bara hålla med.

  SvaraRadera
 3. Det är som att presentera årets julklapp men inte prata om innehållet utan bara om paketets storlek, designen på pappret, längden på snöret och rimmet på lappen som klistrats på.

  Men innehållet vet vi inte mycket om och en hel del skall presenteras efter valet.
  Nej, det går vi inte på.

  SvaraRadera