20100119

När ska kristdemokraterna börja läsa?


Kristdemoraterna har en politik som de egna inte använder på det lokala planet trots vad företrädare skriver.

I dagens Östran/Nyheterna skriver Gudrun Brunegård  att vi i Vimmerby har infört en värdedeklaration i omsorgsprogrammet. Hon har fel och jag rekommenderar att hon nästa gång ska skriva en debattartikel kollar med sina partikamrater eller ännu bättre minns vad hon beslutat i kommunfullmäktige.

Det finns inget om värdegrund i programmet då en enig nämnd och sedemera fullmäktige sa att det är ett för flummingt begrepp. Åter så är det en massa fina ord från Kristdemokraterna utan att de finns något innehåll.

Det är dags att sätta sig vid ett vanligt köksbord och läsa på och tänka efter.

Sedan kan jag inte låta bli att kommentera denna persondyrkan inom Kristdemokraterna som enligt mig går till överdrift. Den finns med idag och den finns på Anders Anderssons blogg.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

 1. Du är helt otrolig, Peter!

  Än en gång har du visat att du slänger omdömen och kommentarer kring dig på ett fullständigt ogenomtänkt och ogrundat sätt. Jo, förresten. Genomtänkt på det sättet att du tycks mena att det är fritt fram att attackera och kritisera dina meningsmotståndare, även om det innebär att du ljuger värre än en borstbindare!

  Antingen är du helt samvetslös eller också har du helt tappat minnet.

  I det Omsorgsprogram som Kommunfullmäktige i Vimmerby beslutat (och där du själv är ledamot), står det på sidan 4 och 5 ganska mycket om den värdegrund som ska gälla. Det finns också ett antal slutsatser för vad värdegrunden leder fram till.

  På sidan 9 finns en Servicedeklaration till kommuninvånarna, något som också hade kunnat benämnas värdighetsdeklaration.

  Alltså ljuger du på varje punkt i ditt inlägg ovan.

  Hade du varit en "vanlig" medborgare hade jag kunnat svälja det, men inte från en person med ett antal ledande uppdrag, bland annat som vice ordförande i en nämnd, där du tydligen inte har en aning om vilken plan ni jobbar efter.

  Eftersom jag i grund och botten gillar dig, Peter, så hoppas jag att du sätter dig ned och tänker efter vad det är du håller på med!

  Vänliga hälsningar,
  Gudrun Brunegård

  SvaraRadera
 2. Peter, du är lite otrolig i din förmåga att inte se dig själv. Läs på. Sätt dig och studera vad som finns i de dokument som du rimligtvis varit med om att behandla. Och så en ska till. Persondyrkan är lite intressant. Det är du som skriver om andra samtidigt som Du är den ende jag känner som har en särskild markering om att du är "Bloggare för Mona". Men du klarar kanske inte av en spegel. Ta en titt och du kommer att bli förvånad.
  Hälsningar
  Anders

  SvaraRadera