20100206

Alliansens krishantering får underkänt av OECD

Idag dundrar tidningar upp att vi inte klarar krisen så himla bra. Åter en tung dag för den moderatledda regeringen. Veckan har varit inte varit den bästa i Fredriks politiker liv. 

Det är nya siffror från OECD som media hänvisar till och dessa siffror brukar vara populära av de borgerliga att hänvisa till. Ska bli intressant att se hur regeringen kommenterar detta. Det kommer säkert vara den förra socialdemokratiska regeringens fel.

Andra som noterat detta är Kulturbloggen som ger en bra bild av detta. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Det star ju i artikeln att valfarden enligt undersokningarna sedan 1970-talet har visat pa mindre skillnad i valfarden mellan landerna. Det behover inte betyda att Sverige har blivit samre utan ovriga lander blivit battre. Men Sverige har befunnit sig pa samma niva.

  Att det visat pa att Sverige inte star sig lika bra i valfarden kan lika garna beskyllas pa sossarna.

  Vissa lander har jag svart att tro pa att dom har battre standard. Italien har det battre enligt listan. Men i soder av Italien kan fattigdomen vara varre an Sverige.

  Som det stod i artikeln sa menar OECD att man inte ska ta det pa decimalen och att berakningen inte ar omtvistad.

  I mina ogon betyder den absolut ingenting. Man kan inte rakna valfard i forhallande till hur andra lander har det. Det sager absolut ingenting.

  Det gar alltid att hitta "experter" som pratar i nattmossan...

  SvaraRadera
 2. Det som är intressant är att Sverige inte klättrade en placering totalt mellan 1994-2006 under brinnande högkonjuktur, men har gått från 12:e till 11:e plats mellan 2006-2009. ;)

  SvaraRadera