Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100221

DN hör dåligt

Idag läser jag i en DN en hyllning till den fria etableringen av vårdföretag. De har fel. Det är inte hur privata vårdföretag får etablera sig som är avgörande.

Det RödGröna Landstinget i Kalmar län har Sveriges bästa tillgänglighet och vi politiker har dessutom skärpt vårdgarantin. Här är svaret. En tydlig politisk prioritering. Vi använder privata om vi inte klarar det själv eller om vi ser ett tydligt komplement. Men det är alltid ur ett patientperspektiv.

Ser vi sedan på det exemplet som lyfts fram från Skåne så visar det sig att det är en resurs fråga till viss del att komma tillrätta med köer. I detta fal 30 miljoner kronor. Den fråga som direkt uppkommer är om det är de privata eller satsningen på 30 miljoner som löst kön. för mig är svaret givet. Utan pengarna inga lösta köer.

Den hyllning till den fria etableringen som sker från höger håll ger inte med automatik bättre tillgänglighet där det behövs som mest utan feta plånböcker hos ett antal företag.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar