20100215

Finns moderaternas fusk i Vimmerby också?

Sitter och ser på OS och Herrarnas skidor Hellner orkar inte hela loppet utan tar en Svensk klassisk fjärde plats. Ett guld av Kalla är ändå inte fy skam. Men det är inte det som fårt mig till tangent bordet utan det som händer inom moderaterna i huvudstaden.


Den frågas som jag ställer mig är om det nu kan kallas en isolerad händelse. Finns det på fler ställen i landet. Läser på den lokala moderaten Micael Glennfalks blogg att han inte vill kännas vid det spel som pågår i Stockholm. Nu kopplas en professionell revisionsbyrå in för att syna alla nya medlemmar. Det är allvarligt när man inte ens klarar av att utreda frågan själv utan måste koppla utomstående. Det är starkt ska medges. 

Men den stora frågan som jag ställer mig är om denna kultur, för det måste man nog prata om när det nu är fler,  bara finns i Stockholm. Hur formar sig denna kultur i Vimmerby, vad pågår på de moderata mötena? Det annonseras i tidningar om nya medlemmar och sympatisörer. Vad händer med dem? Jag hoppas att allt fungerar som det ska.

Men det finns fler frågetecken kring Moderaterna. Vi ska inte glömma att det är det partiet som inte vill redovisa var de får sina pengar. Och nu detta. Moderaterna har mycket i garderoben som de borde ta ut och vädra. Det är klart.

Nu måste det vara slut på fusk, Hafs och Slafs. Det är dags att vi får prata politik. Att vi får föra ett samtal med väljarna om vilket Sverige vi vill forma efter valet i september.


Hur ser andra på frågan
Krassman skriver den-moderata-inkvisitionen-ar-igång. Martin Moberg noterar, ingen rök utan eld. Johan skriver om att lära av historien. Robert Noord ser spridningen till Haninge. Kent ser en stor förlorare och det är demokratin. Mary noterar fusk eller brott mot reglerna. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Hej Peter,
  Självklart ska allt fusk utredas och bekämpas. Dock tycker jag att politik är för viktigt för att fragmenteras till att handla om enskilda politikers misstag. En debatt om när fackledaren Marjasin klippte samman kvitton för att få avdrag för privata utlägg, när Mona Sahlin blandade ihop sina och rikets kreditkort etc. skymmer ju andra viktiga frågor. Vi har människor som gör misstag i alla partier och jag tvekar att använda enskilda politikers klavertramp i en debatt. Jag hoppas och tror att modetraterna i Vimmerby, socialdemokraterna och alla andra partier, värvar medlemmar som är övertygade och betalar sin medlemsavgift själva.
  Visst borde man kunna annonsera efter medlemmar, eller ge ut en tidning, eller annat för att få medlemmar. Jag tror att vårt gemensamma problem måste vara att över huvud taget engagera människor i politiken.

  SvaraRadera
 2. Problemet är att det inte verkar vara en ensam människas misstag utan mer av ett system med bred spridning. Att det finns rötägg i alla organisationer och föreningar är jag väl medveten om.
  Genom att det är ett flertal som är inblandade så kommer frågan upp om det råder en viss kultur inom moderaterna som föder denna aktivitet.

  SvaraRadera
 3. Så är det nog inte, lika osannolikt som det skulle vara kultur/kutym inom socialdemokratin att förväxla egna kontokort med arbetsgivarens.
  Jag skulle bli mycket förvånad om socialdemokraterna satt ett dyligt förfarande i system i sin organisation.

  SvaraRadera
 4. Micael, det där funkar inte. Flera bloggare på den högra sidan vill dra paralleller men det går inte ty då var det EN(1). Nu är det fler som är inblandade och dessutom har det sket på fler orter i detta land.

  SvaraRadera
 5. Hehe skillnaden på moderater och sossar är ju dock att fifflande moderater får avgå medan fifflande sossar blir partiledare! ^^ kunde inte bli mer ironiskt, haha!

  SvaraRadera