20100208

Höger plus jämställdhet? Nä!

Kan konstatera att det råder viss kalabalik på högersidan. Orsaken är jämställdhet. Efter att den moderata partiledningen över en natt gått och blivit feminister så gick de över en gräns för mycket.

I dagens SvD skriver Roland Poirier Martinsson om en rådande statsfeminism. De som tidigare läst honom vet att han tillhör den lilla del av manligheten som gillar hemmafruar. Minns att han hyllande Anna Anka. Sedan så har under helgen Göran Hägglund åter tagit ett steg mot hemmet både bildligt och politiskt. Det som också är tydligt hos Göran Hägglund är att han kastat in handduken. Han skriver som om han redan satt i opposition. Tyvärr så får han vänta ett halvår innan det besannas. (En liten passus Peter Akinder skriver om detta med majoritet i opposition i dagens ledare i Östran.).Båda dessa män står för en tydlig manlig bild av samhället som har sin grund i den kristna högern, där familjen och då fadern vet bäst. Nu kommer det skrikas om att jag har fel, men det har jag inte. Om vi ser vad politiken leder som de företräder så blir det ett samhälle som än mer än idag präglas av de manliga idealen.  Anna Dahlberg på Expressen ser jämställdheten som Alliansens akilleshäl.Och det är bara att hålla med. För mig får den senaste tidens bekännelser från moderaterna bara en fadd smak i munnen. Det skriker valdesperation lång väg. Synar man politiken under dessa 3,5 år som de suttit vid makten så är förslagen som stärker kvinnors rätt i samhället inte många om ens några.

Sedan så finns det en kvinna som nu tar plats i regeringen som faktiskt inte bara kallar sig feminist utan är det också. Vill gärna sitta med på ett hörn och höra Birgitta Olsson diskutera vårdnadsbidraget med Göran Hägglund. Om det blir votering i regeringen hur slutar den?

Ska bli intressant att se vad denna diskussion inom högern ger. Hur kommer den valplattform som ska tas fram både bland de enskilda partierna och det alliansgemensamma se ut, om det blir nått. Jag ser en risk att om det kommer något kommer bli bra tunt med stora svepande formuleringar som ger alla de fyra borgerliga partierna stora friheter att lova guld och gröna skogar och en och annan hemmafru...

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. "Nu kommer det skrikas om att jag har fel, men det har jag inte."

    SvaraRadera