20100208

Företagarpartiet beror på hur man ställer frågan.

Noterat att socialdemokraterna inte har något stort stöd bland företagsledarna. Är någon snopen? Dagens Industri har gjort denna undersökning. Expressen är inte sena att slå på detta och kavlar ut att företagen inte vill ha Mona Sahlin.

Frågan är hur på stort ansvar man kan ta på denna undersökning. När det ställdes en undersökning med anonyma förslag så var det Miljöpartiet och Vänsterpartiet som hade de främsta förslagen. I denna undersökning är Moderaterna den stora vinnaren...

Konstigt att företagarna har så litet förtroende för Mona. Hon står ju bakom en förändring av lagstiftningen speciellt för små och medelstora företagare. Idag är lagstiftningen till allra största delen avpassad för de största företagen. Här måste våra beslut från kongressen spridas bland företagarna!

Slutsatsen blir att företagarna reagerar med ryggmärgen och inte ser vad konkret som de RödGröna har att erbjuda. Ser vi också på den undersökning som Svenskt Näringsliv presenterade för ett par dagar sedan så blir bilden ännu tydligare.

Andra som skrivit om denna undersökning
Annika Högberg som pekar på de socialdemokratiska fördelarna. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Peter, det finns en öppen spelplan här. För den som känner sig manad.
  Alliansen har svikit småföretagarna. Jag tillhör själv den kategorin och kan vittna om den ilska som kom fram när arbetsgivaravgiften höjdes trots C löfte om motsatsen.
  Men, som du antyder, det finns ett pedagogiskt problem. S har av traditionen alldrig räknats som ett småföretagare parti. Så är det. Men tiden har sin gång och även verkligheten har sin gång.
  Det arbete som togs fram av bla Luciano Astudillo är lovvärt och de signaler som kom fram under partikongressen också.
  Det finns fortfarande oändligt mycket att göra för småföretagarna.
  Den här spelplanen ligger helt öppen för det parti som förstår att småföretagarna är Sveriges motor!
  De undersökningar som du relaterar till säger egentligen ingenting. Man reagerar med ryggmärgen men samtididigt är dessa undersökningar av politisk natur, med ett specifikt budskap.
  Om de rödgröna kan finslipa och presentera ett dynamiskt småföretagareproblem med innovationer, nytänkande, avbyråkratiseringar då kan man flytta hela småföretagarlaget över på sin planhalva.
  Det krävs bara en sak för detta. Mod.

  SvaraRadera
 2. Småföretagar problem skall förståss vara småföretagarprogram:)!!

  SvaraRadera
 3. Tack Peter för kloka kommentarer som jag tar med mig.

  Det är ett arbete som ligger framför oss.

  SvaraRadera
 4. Alltså pojkar, lyssna nu här. Jag har varit egen företagare i nio år och innan dess jobbat på ett företag med fem anställda i fem år. Att S skulle förstå företagarnas villkor låter som ett skämt. Undersökningen visar hur verkligheten ser ut, väldigt få företagare kommer låta sig luras av socialdemokraternas fina retorik.

  Det märkliga är att C och Maud Olofsson får så dåligt stöd bland företagarna, hon brinner för frågorna och har verkligen försökt göra skillnad...

  Mvh

  Seved Monke
  Fp Stockholm

  SvaraRadera
 5. Seved Monke, tack för kommentaren, men jag känner inte riktigt igen bilden. De företagare som jag träffar har i många fall en bild på vilka problem som inte stämmer med de som finns på den politiska agendan. Så här ligger inte Alliansen med Centern i spetsen i fas. Vi har en del kvar också för att vara ärlig.

  SvaraRadera
 6. @Seved Monke, det är dags att du lyssnar.
  Vi har alla våra bevekelsegrunder, du dina och jag mina.
  Och vi har alla våra erfarenheter från småföretagarbranschen.
  Centerpartiet har totalt misslyckats i sitt uppsåt. Den subtila höjningen av arbetsgivaravgiften faller direkt på Maud Olofsson. Man bedöms inte i ord utan i handling!
  Angående S och småföretagarepolitiken. Ingen kan hävda att S tidigare har förstått småföretagaren. Men som jag skrev inledningsvis tiden och historien påverkar alla partier inklusive S.
  Många med mig saknar ett parti som förstår de problem som är unika för oss.
  Vad som pratas uti i verkligheten om Maud Olofsson och hennes småföretagarambitioner är långt från det du beskriver.
  M har ingenting för småföretagare, och inte ditt parti heller Fp.
  Den samlade ansatsen i Allliansens politik är sänk skatten. Vilket visar endast att man inte förstår småföretagarna alls. Skatt är en parameter i ett stort smörgåsbord.

  Eftersom du pratar om S och dess retorik så antar jag att du inte studerat deras småföretagare utkast alls. Det är sannolikt att en konkretisering kommer som får plats i ett ev valmanifest.
  Arbetet inom S har kommit långsamt, långsamt underifrån. Allt i takt med att fler personer inom S är småföretagare.
  Det är en lång färd kvar, men ansatsen är god. Sedan kan man ju försöka gömma sig bakom att det är tom retorik.
  Det vi har sett från Alliansen är bortom retorik. Det har prövats praktiskt med resultat som inte överenstämmer alls med den bild du försöker göra sken utav.

  SvaraRadera