20100209

Moderata floskler och köer som växer. Är det fusk?

Men vad vill hon? Idag kan vi läsa hur moderaternas sjukvårdsansvarig Filippa Reinfeldt vill forma den framtida vården? Eller var det bara ett angrepp på socialdemokratin?

Bilden är tydlig för varje dag som valet närmar sig så kommer det allt mer floskler från Alliansföreträdare. Idag är det Filippa Reinfeldt som radar upp ett antal påståenden om hur vården ska vara. Det ser jättebra ut men stämmer det med hur de formar vården i Stockholms läns landsting där de har makten? Med den lag om vårdval som ger vårdföretagen fri möjlighet att etablera sig var de vill och där de är störst behov så är bilden tydlig vad som kommer i främsta rummet.
Ska vi sedan titta på Kalmar län så använder moderaterna en retorik innan valet och gör tvärtom efter valet. De blir himla arga när jag skriver det men det finns svart på vitt att så är fallet.


Peter Andersson skriver närmare om dagens artikel.

Sedan till köerna inom vården och den kömiljard som delades ut på de uppgifter som lämnades in i november 2009. Jag med fler var tveksamma och det fanns landsting som, om vi ska använda ett populärt uttryck, fuskade med statistiken. Nu när vi ser den första mätningen som kommer på december siffror ser vi att generellt har köerna stuckit iväg igen. Det blev ingen långvarig effekt utan ett pusslande för att få ta del av kömiljarden. I det RödGröna landstinget i Kalmar län håller vi och har fortfarande Sveriges bästa tillgänglighet och dessutom så klarar vi ekonomin för femte året i rad.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar