20100203

Nya tokigheter från Centern...

Skulle inte skriva något mer ikväll utan softa lite med att läsa lite blogga och lyssna på musik och då kommer den där Centerpartisten Jonas Pettersson och förstör allt

Nu har han mage att säga att det med internationell konkurrens blir det högre lön. Säg det till arbetarna vid Vaxholm. Är det tanken att arbetsgivare ska ta in den arbetskraft som är dyrast? Vilken sten kommer dessa idéer ifrån?
I byggbranschen, som inte är utsatt för utländska influenser, är det betydligt sämre ställt. Där fanns i princip ingen produktivitetsutveckling alls under samma period. I enlighet med teorin har lönerna i den internationellt konkurrensutsatta industrin ökat snabbare än i den nationellt skyddade byggsektorn. Från 1991 till 2008 har lönerna i industrin ökat med 88 procent. I byggsektorn har lönerna bara gått upp med 66 procent.
Alltså skulle även byggarbetarna i längden vinna på ökad internationell konkurrens. Det säger jag också i min film. Ju snabbare vi möjliggör för utländska företag att komma hit i stor skala, desto fortare kommer svenska företag och arbetare att rustas för att i stor skala exportera byggtjänster till andra länder.

Nä det är bara dåliga ursäkter. Det som sades i första vändan är nog närmare sanningen.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar