20100322

Jag har koll på den Stur..nä Vimmerbycentern!

Centern i Vimmerby kombinerar Familje- och näringslivspolitik på ett märkligt sätt. En av de kommande stjärnorna i den lokala Centern är Ingela Nilsson Nachtweij numer två på deras lista till kommunfullmäktige.


Jag har fått lite kritik från de lokala centerpartisterna att jag inte bloggar om Vimmerby och dem så nu gör jag det och får se om de blir gladare...

På Ingela Nilsson Nachtweij blogg kan vi ta del av den politik som Centern kommer gå till val på om man ska förstå henne rätt. Ja hon leder också en diskussion på deras hemsidas debattforum där medlemmar och sympatisörer (Undrar vad en nationaldemokrat gör där?) får komma till tals över vilken politik de ska. Några axplock från den diskussionen..
-En tryggad utbyggd förskola är en förutsättning för att förvärvsarbetet ska fungera för småbarnsföräldrar.
-Mjuka värden, vi har ett system som skall främja arbete. Vi borde ha kvällsöppet dagis och Nattis
-Äldreomsorgen, handikappomsorgen, skolan och miljön sätter jag främst, tätt följd av ett främja ett bra näringsliv som ger oss jobb samt bra vägar till och från kommunen. 
Idel starka Centerkrav som man känner igen från linjen de driver i regeringen. Det är skönt när frågor följs upp lokalt med ett starkt engagemang.

Om vi sedan går vidare så måste det dock erkännas att Ingela NN slåss frenetiskt för att RUT tillsammans med hennes partikamrat Peter Fjällgård.  Nu ska RUT:an även bli RIT (något om IT tjänster i hemmet) och avdragsgilla hundprommenader. Frågan är om det ska vara avdragsgillt att hunden är med på jakten? Eller om man får dra av för älgen?...
En fråga som Peter och (håll i er) NYA Centern ska driva är
Detta vill jag driva som fråga de närmaste åren i Vimmerby kommun. Vem skall stå upp för den här svaga gruppen om inte JAG och Centerpartiet gör det. nya Centerpartiet i Vimmerby kommer att sätta de svaga, och mjuka värden först.
Det går helt i linje med den politik som Centern driver i regeringen sedan 2006. Arbetslösa med sänkt ersättning sjuka helt utan ersättning, tvingade till kommunernas socialkontor. Jo det är bra att Centern tänker på de svaga men åter så är den praktiska politiken en helt annan. Peter Fjällgård du är en del av detta ansvar och kan inte slå dig fri. Det är ditt partis politik som gör detta mot även Vimmerbybor.

Sedan kommer vi till Ingelas stora fråga och det är Cykelbanor och det är väll fint. Hennes första ska börja precis utanför sitt hus.
Vad behöver göras? Cykelbana längs Bysjövägen eller allra helst från Lund till Ryttargården och Vimmerby golfakademi. Kan en sådan satsning medfinansieras av annan aktör än kommunen. Ungdomsverksamheten på golf- och ridbanorna är stor och ökande men tyvärr är säkerheten för dessa ungdomar på Bysjövägen undermålig när de färdas till sina träningar. Vintertid finns inte möjligheten att färdas på barkspåret vilket även gör att alla vardagsmotionärer som går BORG-rundan tvingas ut bland biltrafikanter. Gatljus hela vägen mellan Ulriksdal och Borg vore också toppen i en framtid för folkhälsan så att alla kan gå BORG-rundan kvällstid även vintertid. Vi som bor längs detta stråk ser hur många fler som går denna runda sommartid jämfört med vintertid.
Oj råkar hennes familj driva ett företag som hyr ut cyklar. Man ska värna småföretagen och familjen eller hur var det?

Ni centerpartister behöver inte vara oroliga jag ska med spänning följa hur ni förvaltar Stureplans centerns politik i Vimmerby.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,