20100323

Kärnkraft och spelteorier eller bara hjärta...

Ack denna kärnkraft. Idag så kommer regeringens proposition att hamna på riksdagens bord och det bordet verkat inte så väldukat som regeringen vill. Det visar sig att det är dukat ojämt och att alla inte vill vara med. 


Man kan säga att regeringen leker hela havet stormar och att stolarna ska räcka för rätt personer när musiken tar slut. Bland deltagarna finns det de som inte riktigt vet hur e ska ta sig an denna tillställning. Ska det göra allt för laget eller följa sitt hjärta och övertygelse?


I mitt parti så säger vi i fullmäktige gruppen att det finns vissa frågor där det råder fri röstning ty de är så moraliska för den enskilde att det är svårt att peka på hur den enskilde ska rösta. En sådan fråga är religionen, en annan är spriten och Astrid Lindgren seglar upp på den himlen också. Frågan är om inte Centern har fått sin fråga nu och den heter kärnkraft.


Frågan är om Centerledningen förstått hur de vrider om kniven för centerpartister ute i landet. Många bottnar sitt medlemskap i kärnkraftsmotståndet och känner nu en stor tomhet, en hemlöshet. Sedan med det i minnet ska nu Centern försöka bli ett miljöparti. Det är bara att ge upp och se sig som förlorade. Den matchen kan ni aldrig vinna över miljöpartiet. När många ledande Centerpartister ute i regioner och kommuner knyter näven i fickan och allvarligt funderar på att lämna partiet. Då är skadan stor.


Ska med spänning följa denna fråga och se hur stor partipiska Maud letar fram ur garderoben. För inte lägger hon sig utan match. 

Johan W har redan postat på detta tema. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,