Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100310

När vinden blåser från rätt håll så (s)usar det vackert

Som en stormvind kommer budskapet från herrarna Ulvenlöv och Westerholm. Det blåser vindar som tilltalar mig som socialdemokrat. Dock är vinden som drabbar centern inte lika snäll...

Det är enligt en ny trendmätning som görs av Forskningsgruppen för Samhälls- och Informationsstudier (FSI) Som ger nedanstående bild.

Trender för partierna

Andelen positiva omdömen om partierna i procent jämfört med december 2009.
S 45 (+7)
V 21 (+2)
MP 37 (–1)
M 39 (0)
C 21 (–2)
FP 27 (+1)
KD 18 (0)
SD 8 (0)
Andelen negativa omdömen:
S 27 (+1)
V 40 (–1)
MP 25 (+3)
M 32 (+2)
C 26 (+6)
FP 26 (+2)
KD 36 (+1)
SD 63 (+3)
 Om siffrorna är till vår glädje så är vinden som når Centern av det kallare slaget. Inget som de gör blir rätt utan bara fel. Som tidigare idg dessutom bli attackerade av sina allianskamrater så är det jobbigt. Noterat är att Moderaterna ligger stabilt stilla trots sjukförsäkringsdebatten på det positiva men  en liten ökning när det gäller det negativa.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar