20100324

Och vinnaren är jobben, men vem leder laget?

Idag så kommer en häpnadsväckande undersökning som visar att jobben är den viktigaste frågan. Sicken högoddsare.

Det är Ekot som gjort en undersökning vilken fråga som anses viktigast i valet. Och det blev i jobben.  Sjukvården kommer på  en andra plats vilket visar på att vi även måste lyfta dessa frågor i valrörelsen. Som landstingspolitiker så blir man glad över det och som det kallas det glömde valet kanske kan bli lite tydligare.  Sedan noterar jag att skattefrågan är av mindre vikt. Moderata budskapet verkar inte gå hem nu igen.

Sedan när det gäller vilket parti som har högst förtroende i jobbfrågan så blir det moderaterna som tar hand om den medaljen. Men andelen osäkra är stort så man bör inte dra för stora växlar på denna del av undersökningen. Men en fundering måste man ha. Vi har idag en hög arbetslöshet och regeringspolitiken fungerar inte. Ändå så ligger de relativt sett högt i förtroendet.

När det gäller förtroendet inom sjukvården blir det vi socialdemokrater som tar hem matchen och det är glädjande för mig som  sitter med i den RödGröna majoriteten i Sveriges bästa landsting.  En fingervisning om att den moderata sjukvårdspolitiken inte går hem i hemmen.

Ser att min vän Johan W redan postat på detta ämne. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,