Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100327

Rapport nr 2 från distriktskongressen Håkan Inleder


Nu är det väkomstanförande och Lena Hallengren inleder med att ge en bild av det aktuella läget. Håkan Juholt tar vid och konstaterar att 2014 får vi vara på den nya arenan då vi är så många socialdemokrater. För trångt är det när Sveriges största parti samlas. 

Håkan Juholt inleder med -Att peka på att barnfattigdomen har ökat med femtio procent samtidigt som direktörerna fått skattesänkningar på lånade pengar. Vidare pekar han på den borgerliga ideologin att hungriga vargar jagar bättre. Den synen står inte vi för. Vi står för något annat. Vi står för en annan samhällsmodell. -Iden om en Social-demokrati där vi står upp för den svage. Ett samhälle där vi hjälper varandra inte jagar hungriga.


-Vi ska kapa topparna för de som har det bäst för att fylla ut för de som har det sämst.  Vi ska göra ett bättre Sverige med där alla får vara med.Vi tror inte att marknaden klarar det. Här behövs politiken det är endast politiken som klarar ut att göra denna nödvändiga omfördelning. Historien visar att det är denna politik som gjort Sverige så framgångsrikt. Det är den politiken som gjort att vi har omvärldens avundsjuka blickar på oss.

Håkan Juholt konstaterar -Att gänget kring Stureplan inte sett Apoteksombud på den lilla Konsumbutiken mitt i byn Det lilla gröna skåpet med mediciner har alltid funnits där.
Det är dags att Centern gör en resa som sträcker sig utanför Stureplan och ta med er resten av Alliansen. Se er om. Se den verklighet som lever i. Se hur våra pengar förs till skatteparadis stället för att stanna här. Se hur priserna ökar inte minskar.

Vi ska stärka den Svenska konkurrenskraften med kunskap och investeringar inte med sämre villkor och lägre löner.


Mer läsning finner ni här: RödgGrön. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus