20100314

Så var vi ensam på toppen och utsikten för Sverige ser bra ut med skifte i september

Noterar idag att vi har egen majoritet i SvD/Sifo undersökning. Över femtio procent och både Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna ute ur riksdagen. Centern svajar.

De rödgröna 50,2 (+1,2)
S: 34,0 (-0,6)
MP 10,6 (+1,3)
V 5,6 (+0,5)

Alliansen 45,2 (-0,4)
M 30,8 (+1,2)
F 5,9 (-0,6)
C 4,7 (-0,9)
KD 3,8 (-0,1)


SD 3,8 (+0,4)

Övriga 0,9 (-1,1)

Idag så presenterats en undersökning som bekräftar den senaste tiden siffror. DE RödGröna leder stort och har i denna undersökning egen majoritet. PJ Anders Linder går igenom parti för aåparti och konstaterar att Kristdemokraterna (som ligger under fyra procent) inte behöver oro sig utan kommer igen. Två saker. Jag tror inte att det är aå enkelt att de kommer igen då vi har två borgerlig partier som svajar på kamrat fyra procent och med ett egoistiskt moderaterna som vill göra sitt bästa val är chansen till stöd inte stort. Det andra är att Kristdemokraternas politiska svängning till hemvisten i den kristna högern inte ge mer väljare. Från att ha försökt vara ett allmän borgerligt parti något höger om mittfåran till att ta d gigantiska stegen ut på högern kalla kant ger inte utrymme. Det visar sig också i att Sverigedemokraterna retoriskt försöker ta sig till samma position. Positionen som kärnfamiljens sista utpost. Centern vet jag inte vad det finns kvar att tala om...


Socialdemokraterna har en bit kvar innan  vi är uppe i de nivåer som är målet fyrtio procent.  som vanligt är allt Monas fel i SvDs värld. Jag blir så trött på det och ser nu hur vi sakta men säkert presenterar lösningar på det ena efter andra politiska frågan. Vi gör det tillsammans med Vänstern och miljöpartiet. Och om ni frågar mig så tycker jag att det går bättre än väntat. Ser vi på frågorna så är det klart att vi är tre partier som också måste ha kvar våra egna profiler. Nu kommer säkert en massa om att vi inte är ense i de stora frågorna, men är de andra det? De sitter i regeringen och ska styra landet men kommer , i stort sett, dagligen med egna förslag för att hålla sig kvar  i riksdagen. Varför noteras inte vilka färdiga förslag som de har presenterat för näst period?  Oj har de inte hittat några gemensamma förslag som de presenterat.

Andra som också är morgonpigga med tangentbordet. De morgonpigga herrarna Johan Westerholm och Claes Krantz och Bloggarna och Jonas Sjöstedt tycker det ser bra. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Måste korrigera dig lite för SvD har räknat fel. KD får bara 3,8 procent vilket innebär att de, om det vore val i dag, skulle hamna under fyraprocentspärren. S, V och MP skulle få ytterligare ett par procentenheter!

    SvaraRadera
  2. Kul att du säger det. När jag noterar det så får jag en massa skäl för att man inte kan göra så. Så jag gjorde inte det denna gång och då kommer du. Jag gillar!! :)

    SvaraRadera