20100413

Det RödGröna skiftet har börjat i Kalmar län för att den 19 september ta över riket

Nu kör en nuvarande och den framtida RödGröna landstingsmajoriteten valupptakt på Biostaden i Kalmar. Det är en unik valupptakt då Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna gör gemensam sak.

       Vi har nu en gemensam valplattform som vi söker väljarnas förtroende. Vi leder landstinget som landet borde ledas. Från ett RödGrönt landsting till ett RödGrönt land där vi ger medborgarna möjlighet att vara med och utforma välfärden. Vi är det alternativ som står för den sanna rättvisan och solidariteten.

       Ibrahim Baylan Socialdemokraternas partisekreterare
inleder med att säga - Om det borgerliga Stockholm är deras skyltfönster så är det RödGröna landstinget i Kalmar län vårt skyltfönster. Vidare så säger han att vi har tagit vården för självklar och given. Men det är nu dags att vakna upp. Som ett exempel lyfts det privata sjukhuset som öppnat i Stockholm där den första frågan inte är vilken hjälp som behövs utan, har du en försäkring?
     Elina Linna riksdagsledamot för Vänsterpartiet ser också Landstinget i Kalmar som en förebild och ger en bild av de viktigaste frågorna som vi måste fortsätta arbeta med. En tydlig del är att vården ska vara offentligt finasierad. Internationella studier visar att det är en framgång. Till skillnad mot privata försäkringslösningar.
     Lotta Hedström Miljöpartiet börjar att citera Olof Palme "Politik är att vilja". Lotta menar att vi RödGröna har en gemensam grundsyn och det är solidariteten.  Det borgerliga hackandet visar på att de är oroliga. Vi RödGröna har lagt 15 gemensamma budgetar. Glöm inte det och nu tar ett steg vidare. Från att varit emot blockpolitiken har hon nu kapitulerat då hon ser effekterna av vad denna regering gör både mot väölfärden och miljön. Hon menar att det är dags att samla alla krafter för att få ett regeringsskifte. Lotta ser de framsteg som har gjorts i Landstinget Kalamr län och blir lite avundsjuk.

       Samtidigt i Stockholm presenteras de socialdemokratiska val loken. Det är en skara som ger tyngd åt valrörelsen. en otroligt samlad kompetens både i att driva valrörelse och leda landet.
       Vi socialdemokrater presenterar nu politiken. Vi gör gemensamma överenskommelser med Miljöpartiet och Vänsterpartiet.
Landstingsmajoriten och Greenjessica och Akkomp och Linda F. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,