20100422

En konsekvens av demokratin och yttrandefriheten

Idag blev det klart att Nationaldemokraternas tidning får presstöd. Vi må gilla eller inte gilla det men det innebär att det får ett ekonomiskt uppsving på 2,3 miljoner.


          Presstödsnämnden beslöt i går att ge Nationell Idag presstöd. 700 000 för prövotiden och 1.6 för 2010. Beslutet går inte att överklaga och nämnden var inte ense. Det råder tydligen inte enighet om Nationell dag är en allmän nyhetstidning. Jag kan bara hålla med. Den lokala aktivisten brukar sticka åt mig ett nummer då och då och det är en propaganda tidningen för Nationsdemokraternas politik. För mig är det en politisk skrift och ingen nyhetstidning.
           Frågan är vad det här kommer innebära konkret. Kommer nu när det fått bidraget att vinkla om tidningen än mer som partimegafon? Jag tycker beslutet var olyckligt men i en demokrati ska alla som uppfyller spelreglerna ha samma möjligheter. Sedan behöver man inte älska dem.

Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,