20100427

Mats Odell behöver såpa munnen!

Dags att be om ursäkt. Hade hoppats på en ren valrörelse men desperationen bland borgarna verkar redan vara hög. Det är dags att man nu skärper till sig och sansar debatten från de blåa laget.
 

          Peter Johansson på Röda Berget skrivet ett öppet brev till Göran Hägglund och jag ställer upp på det. Här kommer brevet.

Hej!
 Jag läste Mats Odells uttalande i Aftonbladet, SvD och GP och blev ärligt tala förvånad. Att Mats Odell sågar oppositionens förslag är bara som det ska vara, men sättet han gör det på är uppseendeväckande.
 Jag citerar
” – Det är ren Tobleronepolitik. Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket, säger kommunminister Mats Odell (KD).”
 Med anledning av detta uttalande har jag några frågor till Göran Hägglund inför den stundande valrörelsen.
  1. Har Du godkänt detta uttalande?
  2. Skulle Du ha godkänt det om du fått frågan av Mats Odell?
  3. Kommer Du att använda denna typ av personangrepp under valrörelsen?
  4. Kommer denna typ av personangrepp att vara vanliga från Kds sida under valrörelsen?
  5. Tänker Du be Mats Odell att avstå från denna typ av personangrepp?
  6. Tänker Du uppmana Mats Odell att be om ursäkt?
Jag måste säga att jag är förvånad och bedrövad. Jag hade förväntat mig denna typ av angrepp från de mer ljusskygga elementen som finns på den yttre högerkanten av den politiska arenan, men inte från Kd och absolut inte från ett statsråd.
Jag kommer att publicera detta brev samt svaret på min blogg Röda Berget, som ni kan hitta på http://rodaberget.wordpress.com/
         Även Paul Ronge ser det som det som ett av de värsta han varit med om. Även andra har vaknat.
Tvättstugan går för högvarv.

Tar lite länkar från Tokmoderaten och tackar. Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, Expr1, Expr2, Politikerbloggen 1, Politikerbloggen 2
Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,