20100419

Vad händer i Vimmerby efter valet?

Måndag morgon och det är dags för arbetsutskott med omsorgsnämnden. På de lokala borgerliga bloggarna ska det tas nya tag. Vi ska fixa ekonomin bara så där...
 

          Ska bli intressant och se om det har verkan idag eller om det åter är tomma tunnor. Det finns två typer av lokala bloggar dels de som vill allt till alla och den som tror att det offentliga är ett företag som vilket annat som helst. Ska bli kul att se dem komma in och se hur det fungerar och vilka möjligheter man faktiskt har. Att uppleva den tröghet som finns i systemet.
         Nu är det inte så att jag är nöjd utan visst finns det mycket att göra i Vimmerby det gäller både verksamheterna och ekonomin. Men så där populistiskt att bara kapa administration är inte gångbart med verkligheten. Frågan är vad som är administration. Jag hävdar att kommunen inte har en stor administration. Att många av de som sitter i statshuset inte är administratörer utan tjänstemän som sliter hårt. Jag vet att jag inte vinner röster på detta men det är dags att vara lite klarsynt.

        Sedan som avslutning lite lästips Helle Klein skriver i dagens AB en bra ledare om hur moderaterna tar sig an språket från socialdemokraterna. Ett steg i Sosse-light resan. I Expressen påstår Reinfeldt att ingen förstår moderter och att media inte lyft fram allt positivt?

Lokala bloggar ni kan kasta ett öga när det gäller städa och lova
Glennfalk och Ingela NN och Peter F och Magnus G. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,