20100421

Vi ser människan hela livet och tror på den samma

Nu får jag snart plugga vidare om jag vill. Socialdemokraterna vill återinföra möjligheten för de som varit ute i arbetslivet att sätta sig på högskolebänken och ge plats åt någon annan. Samtidigt så tar vi tag i våra unga direkt.

        Idag på den omskrivna bussturnén med Mona Sahlin så kommer det vallöften som är bra dels återställare till en rättvisare utbildningspolitik som ger fler möjligheter att beträda de högre utbildningarna. Att i faktiskt belöna arbetslinjen dvs de som arbetar ska inte var diskvalificerade till högskolan. Att arbetslivet också är en erfarenhet som ska räknas. Det är en arbetslinje som kan tyckas om. Det visar att det är socialdemokratin och de RödGröna som står för det livslånga lärandet. Tillsammans med Miljöpartiets friår så kan vi få ett mer flexibelt arbetsliv där människor kan skola om sig utifrån vad som krävs i samhället. Samtidigt ge grupper som står en bit från arbetsmarknaden möjlighet till en ingång.
         Så att uppgradera de praktiska erfarenheter och kunskaper man får genom arbetet och livet skapar vi ett samhälle som håller ihop än dras isär. Att som idag stängas ute för att du var skoltrött i unga år är inte ett samhälle som bygger på rättvisa och frihet utan stänger folk inne. Bli vid läst.

         Nästa fråga som lovas idag är att unga som saknar arbete inte ska behöva vänta i tre månader innan samhället går in och stöttar utan de ska ske direkt. Åter en signal om att ingen ska stå utanför alla ska med. Vidare bygger man ut komvux och arbetsmarknadsutbildningar med fler platser. Den klassiska socialdemokratiska politiken som lett Sverige till den position som vi har tar åter fart med ett regeringsskifte. Tron på att människan vill lära sig och utvecklas. Tron på att alla kan om bara förutsättningarna är de rätta. Detta skiljer oss från regeringen som tror att det finns ett fåtal som vill och kan klara högre studier.

        Som avslutning kan jag notera att vi fortfarande leder i samtliga oppositionsundersökningar! 

Media: DN, AB, SvD, Expressen.
Några av de bloggare som åker med är Martin Moberg från Ronneby, Claes Krantz från Göteborg, Johan Westerholm med bloggen Mitt i steget, Rosemari Södergren som driver Kulturbloggen, Alexandra Einerstam som driver HBT-sossen, Peter Andersson med rätt att tycka, Aurora Gullberg och Peter Johansson från Röda berget samt undertecknad på S-Buzz har koll som vanligt. Bloggarna har koll på opionsläget. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,