20100525

Arbete inställt pga Regeringen...

Hm för vad var det nu den moderatledda regeringen skulle bli dömd? Det var nåt med arbete eller jobben... Eller var det arbetslösheten? Kan det varit att arbetslösheten snart passerar tio procent om denna handlingsförlamade regeringen får styra ett tag till.

       Idag kom det nya siffror från SCB som visar på en arbetslöshet på 9,8 procent. Med en regering som sätter jobben främst och det är arbetslinjen som gäller kan detta inte vara något annat än en katastrof, men det är väll socialdemokraternas fel för att vi gjorde fel på 40-talet...
       Men det går inte att ursäkta att det nu 80 000 fler utan arbete nu än för ett år sedan. Det är 483 000 väljare som inte har ett hopp med den sittande regeringen.
- Det var ett stort och avgörande misstag från regeringens sida att lägga en vårproposition tom på åtgärder. Det är en regering som abdikerat från sitt ansvar, säger Östros, som tror att detta blir en huvudfråga i valet.
      Det ser inte bättre ut än att regeringen gör samma misstag som vi gjorde för fyra år sedan. Händerna i fickorna och det löser sig. Men då minskade arbetslösheten dock inte i den takt som man önskat. Nu stiger den och fortfarande är händerna kvar i fickorna. 

Marika på Storstad och Herr Mitt i Steget Westerholm bloggar om detta. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,