20100529

Illisioner och synvillor istället för politik

Idag har vi en arbetslöshet på nästan tio procent och en ungdomsarbetslöshet som ligger i nivå med trettio procent. Men var är samtalet? Var är diskussionen? Media tittar på annat och Statsministern ser illusioner. 

       Hade vi nu haft en socialdemokratisk regeringen skulle tidningarna varit fyllda av krigsrubriker mot en regering som inte gör något och som är totalt handlingsförlamad. Men nu får en arbetsmarknadsministern komma undan med morgonrodnadens år och skitår. Statsministern tar det lugnt och pratar om en illusion eller synvilla när vi har en av Europas högsta arbetslösheten bland ungdomar. Och det finns inga svepsjäl för det är den statistik som Moderaterna jagade socialdemokraterna med för fyra år sedan. Det är samma modell men med helt andra siffror. Det finns inga ursäkter. Visst har vi hat en globalkris men det leder inte till att vi har gått från att ha en av Europas lägsta ungdomsarbetslöshet till högsta. Det är politiken som gör skillnad.
      Men media fokuserar på bröllop och blundar för den verklighet som råder i landet. Det vi vet är att om vi får en fokusering på debatten till det där den bör behandla och det är utanförskap och arbetslinjen så kommer regeringen få gå till arbetsförmedlingen den 20 september. Vem vet de kanske hinner få tag på en coach som kan spå i kort åt dem. Tänk dig Fredrik en äkta illusionist bara till dig som coachar dig mot ditt framtida yrkesval...

Vill ni läsa mer så ska ni läsa vad Fredrik Pettersson skriver idag om arbetslösheten. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,