20100519

Och kärnkraften???

Jaha, och, hm, vad menas? Hur stor är tydligenheten och hur långsikt är ett beslut som inte ens håller över ett val?

         Idag så har då Alliansen kommit överens kring kärnkraften igen. Nu ska det skjutas på till efter valet. Enligt centerns Sven Bergström så betyder det att det inte blir några nya kärnkraftverk och enligt moderaterna så blir det. Är det tydliga besked enligt statsministern? Mona Sahlin är tydlig
- Jag tycker att det här är en katastrof för långsiktigheten i svensk energipolitik och för svensk industris behov av långsiktiga besked. Nu gör moderaterna analysen att de här beskeden betyder att det blir kärnkraft. Sven Bergström (C) gör analysen att det aldrig kommer att byggas kärnkraft i Sverige. Vad är egentligen innehållet i regeringens energipolitik i dag? undrar Sahlin.
       Det man kan tro är att Sven Bergström vet att det kommer bli en RödGrön regering efter valet och därav ingen ny kärnkraft. Måste då säga att det finns hopp om delar av Centern.      
       Sedan är det bara att beklaga att även energifrågan blivit en blockfråga. För näringslivet vore det önskvärt med en blocköverskridande överenskommelse som höll över tid oavsett vilket styre vi hade. Men att vi nu under ett valår skulle handla där är nog en omöjlighet vilket inte är bra för Sverige.

Media: Expressen, DN, SvD, AB.
Andra på denna fråga är Johan Westerholm och Mark Klamberg och Peter Johansson på sitt Röda Berg. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,