Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100519

Och kärnkraften???

Jaha, och, hm, vad menas? Hur stor är tydligenheten och hur långsikt är ett beslut som inte ens håller över ett val?

         Idag så har då Alliansen kommit överens kring kärnkraften igen. Nu ska det skjutas på till efter valet. Enligt centerns Sven Bergström så betyder det att det inte blir några nya kärnkraftverk och enligt moderaterna så blir det. Är det tydliga besked enligt statsministern? Mona Sahlin är tydlig
- Jag tycker att det här är en katastrof för långsiktigheten i svensk energipolitik och för svensk industris behov av långsiktiga besked. Nu gör moderaterna analysen att de här beskeden betyder att det blir kärnkraft. Sven Bergström (C) gör analysen att det aldrig kommer att byggas kärnkraft i Sverige. Vad är egentligen innehållet i regeringens energipolitik i dag? undrar Sahlin.
       Det man kan tro är att Sven Bergström vet att det kommer bli en RödGrön regering efter valet och därav ingen ny kärnkraft. Måste då säga att det finns hopp om delar av Centern.      
       Sedan är det bara att beklaga att även energifrågan blivit en blockfråga. För näringslivet vore det önskvärt med en blocköverskridande överenskommelse som höll över tid oavsett vilket styre vi hade. Men att vi nu under ett valår skulle handla där är nog en omöjlighet vilket inte är bra för Sverige.

Media: Expressen, DN, SvD, AB.
Andra på denna fråga är Johan Westerholm och Mark Klamberg och Peter Johansson på sitt Röda Berg. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus